Φωκάς: «Ο Τσίπρας φέρθηκε ανέντιμα στον Πάνο Καμμένο»

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και στις σχέσεις των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων, του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Αριστείδης Φωκάς.

propoli

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε ότι ως Κοινοβουλευτική Ομάδα «καταθέσαμε έτοιμα αντισυνταγματικότητας στη Συμφωνία των Πρεσπών την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία δεν την στήριξε ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Και ήταν η χρυσή ευκαιρία που μπορούσαμε να σταματήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα, χαρακτηρίζοντας ως «παραπληροφόρηση» της Νέας Δημοκρατίας ότι οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να σταματήσουν τη Συμφωνία, ο Αρ. Φωκάς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “έχει δώσει το όνομα από τη δεκαετία του 1990”, λέγοντας: “Ρωτήστε έναν-έναν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να σας πουν αν συμφωνούν στη σύνθετη ονομασία. Θα πουν σίγουρα ναι. Δηλαδή έχουν δώσει το όνομα Μακεδονία. Όταν δίνεις το όνομα, δίνεις τα πάντα. Επιμένουν ότι το κρατίδιο πρέπει να ονομάζεται Μακεδονία με σύνθετη ονομασία. Αυτό λένε όλοι τους. Μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέλουν το όνομα Μακεδονία και το έχουν αποδείξει».

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως στο ζήτημα της πρότασης μομφής του καλοκαιριού του 2018 «δεν υπήρχε πλειοψηφία. Δηλαδή, αν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή 145 για την πρόταση μομφής και περίμεναν τις 7 έδρες των ΑΝΕΛ, και βέβαια οι ΑΝΕΛ θα στήριζαν. Αλλά πάμε λίγο στο καλοκαίρι του 2018. Πάμε λίγο πίσω, όταν φτάσαμε μια ανάσα για να βγούμε από τα μνημόνια, και ήταν τα τελευταία ένα-δύο νομοσχέδια να κλείσουμε την αξιολόγηση και να βγούμε επιτέλους από τα μνημόνια που τόσο πολύ μας ταλαιπώρησαν. Διότι αυτή η κυβέρνηση δημιουργήθηκε για να βγούμε από τα μνημόνια. Αυτός ήταν ο στόχος του 2015. Έκανε θυσίες ο Πάνος Καμμένος».

«Φέρθηκαν ανέντιμα στον Πάνο Καμμένο»

«Όταν έχετε μια έντιμη συμφωνία -και την τήρησε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος- και έχουν δώσει τα χέρια δύο φίλοι, να κάνουν μια δουλειά, να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια, και μόλις τελειώνει αυτή η δουλειά, μετά από μια έντονη διαφωνία του διαλύεις την Κοινοβουλευτική Ομάδα; Του παίρνεις πάνω από τους μισούς βουλευτές; Αυτό δεν είναι μια έντιμη συμφωνία», υποστήριξε ο Αρ. Φωκάς, σε σχέση με τη συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με το ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «κόκκινη γραμμή, κατακόκκινη, είναι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και βέβαια η Συμφωνία των Πρεσπών. Σε συνομιλία που είχαν με τον πρωθυπουργό και το αναφέρει ο Πάνος Καμμένος αρκετές φορές, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, κάτι το οποίο δεν έχει διαψευσθεί από κανέναν, ο πρωθυπουργός έχει πει: ‘άστο Πάνο, αυτό θα το δούμε μετά τις εκλογές’. Δεν είναι έντιμοι. Γιατί όταν κάνεις μια συμφωνία και δίνεις τα χέρια για να κάνεις ένα έργο, τον άλλον όχι απλώς τον πουλήσανε, τον ξεπουλήσανε!».

Loading