Χαν προς VMRO: «Η ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ μπορεί να χαθεί για πάντα»

Αυστηρή προειδοποίηση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πΓΔΜ. VMRO εξέδωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν σχολιάζοντας τη στάση του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

propoli

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standart ο Χαν τόνισε πως το κόμμα θα πρέπει να ενεργήσει προβλεπόμενα προκειμένου να επιτρέψει την κύρωσή της.

Κάλεσε δε, το κόμμα «να εγκαταλείψει την καταστρεπτική του θέση και να θέσει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της, πάνω από τα πολιτικά του συμφέροντα, καθώς η έκκληση για μποϊκοτάζ στο πρόσφατο δημοψήφισμα από κάποια στελέχη του, μαρτυρά έλλειψη δημοκρατικής ωριμότητας».

Επίσης ο Αυστριακός Επίτροπος προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην πΓΔΜ δεν είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει πλειοψηφία 2/3 που απαιτείται στη Βουλή για συνταγματικές αλλαγές.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό παράθυρο που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί τώρα, αλλιώς αυτή η μοναδική ευκαιρία να υλοποιηθεί η συμφωνία για το όνομα και ως εκ τούτου, η προοπτική ένταξης της χώρας θα μπορούσε να χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για πάντα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαν.

Loading