ΙΝΤΙΜΕ

Χαρίτσης: «Δεν είναι ώρα να μιλάμε για εκλογές, έχουμε δουλειά»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος υπουργός Εσωτερικών έκανε σήμερα στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

propoli

«Αυτό που πάντα στηρίζαμε ως κυβέρνηση είναι η αποκέντρωση, η λαϊκή συμμετοχή στα κοινά, η αυτοδιοίκηση εν τοις πράγμασι των τοπικών κοινωνιών» τόνισε αρχικά ο Αλ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Είχαμε πει στη Βουλή ότι ο Κλεισθένης ήταν μια σημαντική τομή, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις. Ο Κλεισθένης ΙΙ, ο Κλεισθένης ΙΙΙ, τομές απαραίτητες για να λυθούν τα προβλήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί οι δήμοι επωμίστηκαν πολλές αρμοδιότητες, χωρίς όμως να τους δοθούν τα εργαλεία για τις φέρουν εις πέρας».

Επίσης αναφερόμενος στην ανάπτυξη και στα τοπικά έργα υποδομής, ο νέος υπουργός Εσωτερικών ζήτησε διάλογο και συνεργασία με τους φορείς ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι χρηματοδοτικές δυνατότητες. «Γιατί το ζητούμενο» συμπλήρωσε ο Αλ. Χαρίτσης «είναι η ανάπτυξη να έχει αντίκρισμα στις τοπικές κοινωνίες. Για δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς την υλοποίηση τοπικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών. Έχουμε σταθερή πολιτική βούληση σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Τέλος, σε ερώτηση για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο νέος υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «δεν είναι ώρα να μιλάμε για εκλογές. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Στόχος της κυβέρνησης –όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός – είναι η εξάντληση της τετραετίας. Τότε θα προσφύγουμε στις κάλπες και τότε ο ελληνικός λαός θα κάνει ταμείο για το πώς παραλάβαμε τη χώρα και πως την παραδίδουμε».

Loading