Χαρίτσης: «Ελπίζω ότι οι Σκοπιανοί δεν θα χάσουν την ιστορική ευκαιρία»

Την πίστη του ότι τα Σκόπια θα επικυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει ο Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για την ειρήνη και τη συνύπαρξη στα Βαλκάνια.

propoli

«Ελπίζω και πιστεύω ότι ο γειτονικός λαός δεν θα χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία να εξομαλύνει τις σχέσεις του με την Ελλάδα και να γίνει ισότιμο μέλος της διεθνούς κοινότητας», δηλώνει σχετικά στο Έθνος ο υπουργός Εσωτερικών. Παράλληλα, εκφράζει τη βεβαιότητά του, ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί από την παρούσα Βουλή με άνετη πλειοψηφία.

Όσον αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων, δηλώνει ότι η μη εφαρμογή του μέτρου είναι όχι μόνο κοινωνικά δίκαιη, αλλά και αναπτυξιακά επιβεβλημένη, διότι πρόκειται για «ένα μέτρο άδικο και αντικοινωνικό».

Για δύο διαφορετικούς κόσμους μιλά ο Αλ. Χαρίτσης

Αναφορικά με την επιλογή υποψηφίων για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, ο ίδιος αναφέρει ότι όπως σε εθνικό επίπεδο, έτσι και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκρούονται δύο σχέδια, δύο διαφορετικοί κόσμοι.

«Επιδιώκουμε συνεργασίες με δυνάμεις και πρόσωπα που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι συμμερίζονται τις ίδιες προτεραιότητες και αξίες. Στόχος μας είναι να διαμορφωθούν ευρείες συναινέσεις και πλατιά προοδευτικά μέτωπα που θα αναμετρηθούν αποτελεσματικά με τα μεγάλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και θα μετατρέψουν τους δήμους και τις περιφέρειες σε εφαλτήριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναζωογόνηση της δημοκρατίας».

Ο κ. Χαρίτσης, εξάλλου, επισημαίνει πως στις επερχόμενες εκλογές ο κόσμος δεν θα κληθεί να επιλέξει το κόμμα που θα διαχειριστεί καλύτερα την κρίση, αλλά αυτό που έχει το καλύτερο σχέδιο για την επόμενη μέρα.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία απευθύνεται σε όλον τον προοδευτικό κόσμο που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στην οικοδόμηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας, δεν απευθύνεται μόνο ή πρωτίστως σε κομματικές ηγεσίες», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως το κόμμα του έχει ξεκάθαρο προγραμματικό χαρακτήρα και συναντά ήδη, σημαντική απήχηση στην κοινωνία.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιδιώκοντας κοινές πρωτοβουλίες απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την άνοδο της άκρας δεξιάς.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η ηγεσία της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα δεν κινείται στην ίδια κατεύθυνση, αντί να συμπορευτεί με τις προοδευτικές δυνάμεις για την υλοποίηση των μεγάλων τομών που έχει ανάγκη η χώρα, επιλέγει τον στενό εναγκαλισμό με τη νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Loading