Χαρακόπουλος: «Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση με τον Ρουβίκωνα»

Για ιδεοληπτικές εμμονές κατηγόρησε την κυβέρνηση στο ζήτημα της άσκησης πολιτικής στον τομέα της Ασφάλειας, σε συνέντευξή του στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος.

propoli

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης στο ζήτημα της ασφάλειας του Πολίτη, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο», ενώ παράλληλα επέρριψε κατηγορίες στον ΣΥΡΙΖΑ και για το γεγονός ότι εμπλέκεται «σε χρόνιες εμμονές και ιδεοληψίες σε τομείς όπως η ασφάλεια, αλλά και η παιδεία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μια δημοσκόπηση, βάσει της οποίας το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση  στα θέματα εγκληματικότητας, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την «αδυναμία» της κυβέρνησης να χειριστεί τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ερωτηθείς για την συνεργασία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα, ο κ. Χαρακόπουλος, σχολίασε τις βασικές διαφωνίες των δύο πολιτικών προϊσταμένων του συγκεκριμένου υπουργείου, σε μείζονα θέματα όπως η Ασφάλεια, τον νόμο Παρασκεύπουλου, και τον Ρουβίκωνα.

Από την πλευρά του, χαρακτήρισε «για γέλια και για κλάματα» την κατάσταση με τον Ρουβίκωνα, ενώ παράλληλα τόνισε «ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους», αναφερόμενος στις επιθέσεις που σημειώθηκαν με μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Ο κ. Χαρακόπουλος, σχολίασε και την κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο για έκνομες ενέργειες, όπως διακίνηση ναρκωτικών εντός των ιδρυμάτων, ενώ επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ ενός «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος», το οποίο θα εκδιώξει την ανομία από τους πανεπιστημιακούς χώρους.

Στην συνέχεια, κάλεσε την κυβέρνηση να «άρει τα εμπόδια στο έργο της αστυνομίας τα οποία έχει επιβάλλει». Ως λύση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, προέβαλλε την δημιουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων προκειμένου να αλλάξει ο νόμος Παρασκεύπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, παράλληλα με την δημιουργία διακρατικών συμφωνιών, προκειμένου οι αλλοδαποί να εκτίουν την ποινή τους στην χώρα τους. Τέλος, τάχθηκε υπέρ και της επανασύστασης της αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ ταχείας αντίδρασης, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Loading