Χαρακόπουλος: «Στόχος των Τιράνων η εκδίωξη των Βορειοηπειρωτών»

Ενημέρωση για θέματα της ομογένειας στην Αλβανία είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος με την ιδιότητα του εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), από τον ομογενή βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου και πρόεδρο του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντουλέ στη Λεμεσό της Κύπρου.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Βορειοηπειρώτης βουλευτής ενημέρωσε αναλυτικά το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση που επικρατεί ειδικότερα στην περιοχή της Χειμάρρας, έπειτα από την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση, η οποία απαλλοτριώνει αυθαίρετα τις περιουσίες των Ελλήνων και παραβιάζει τα δικαιώματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι «ο ελληνισμός οφείλει απέναντι σε αυτές τις ενέργειες, να μην μείνει απαθής αλλά να στηρίξει έμπρακτα τους Βορειοηπειρώτες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την εν γένει πολιτική της έως σήμερα, με αποκορύφωμα την επιεικώς απαράδεκτη στάση της στην περίπτωση της δολοφονίας του ομογενούς Κατσίφα από τις αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας, έχει κινηθεί προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Η Ελλάδα διαθέτει μοχλούς πίεσης για να ακυρώσει τις αυθαιρεσίες της αλβανικής κυβέρνησης, με σημαντικότερο το βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ. Όσο δε, για τις προθέσεις Τσίπρα, όπως διαρρέεται από κάποια ΜΜΕ, για μια συνολική επίλυση των προβλημάτων μας με την Αλβανία, κατά τρόπο ανάλογο της Συμφωνίας των Πρεσπών με τα Σκόπια, ελπίζουμε απλώς να είναι fake news!».

Loading