Χαρακόπουλος: «Το Δικαστικό Μέγαρο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης»

Ικανοποιημένος με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με τις ψευδοροφές σε αίθουσες Δικαστικού Μεγάρου εμφανίστηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

propoli

«Χαίρομαι γιατί οι διαμαρτυρίες και οι οχλήσεις με τις κατ’ επανάληψη αναφορές και ερωτήσεις μου στη Βουλή για τα προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας φαίνεται πως πιάνουν τόπο! Ο υπουργός Δικαιοσύνης με την απάντησή του στην ερώτησή μου προαναγγέλλει την ένταξη του Δικαστικού Μεγάρου σε πρόγραμμα παρεμβάσεων για την ενεργειακή του αναβάθμιση -πέραν της αποκατάστασης των ψευδοροφών στις αίθουσες όπου υπήρχαν προβλήματα- ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικό και να πάψει να αποτελεί εστία κινδύνου για εργαζόμενους και επισκέπτες», τόνισε αρχικά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης.

Και πρόσθεσε: «Θα παρακολουθούμε την πορεία της υπόθεσης, ελπίζοντας ότι δεν πρόκειται για προεκλογική εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα».

Τι είχε ζητήσει ο Μ. Χαρακόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης την έγκριση κονδυλίου για την αποκατάσταση των ψευδοροφών σε 3 αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, ενώ έθεσε με σειρά ερωτήσεων επιτακτικά το ζήτημα συνολικής ανακαίνισης του Μεγάρου.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα «Σε απάντηση της υπ’ αριθ.: 6091/27-02-2019 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Μ. Χαρακόπουλος, με θέμα ‘‘Κλειστές, υπό τον φόβο κατάρρευσης της οροφής, οι 3 από τις 9 αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας!’’ σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικού του Υπουργείου μας, έλαβαν αίτημα της Διευθύνουσας το Εφετείο Λάρισας και Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας μόλις την 27-02-2019, το οποίο αφού ενέκριναν στη συνέχεια προώθησαν άμεσα στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.).

Το εν λόγω αίτημα αφορούσε προμήθεια και εγκατάσταση ψευδοροφής ορυκτών ινών στις αίθουσες ακροατηρίων του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας στις οποίες σημειώθηκε πτώση των επιχρισμάτων ψευδοροφής. Το ΤΑΧΔΙΚ (ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Δ. & Α.Δ.) άμεσα, την 04-03-2019, ενέκρινε πίστωση ύψους 12.633,00 ευρώ προς αποκατάσταση των προαναφερόμενων βλαβών, με την υπ’ αριθ.4690/04-03-2019 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης.

Περαιτέρω θέτουμε υπόψη σας ότι η Επιτελική Δομή (ΕΔ) ΕΣΠΑ Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ) έχει προχωρήσει στην επιλογή 5 κτιρίων αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020. Για το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με στελέχη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας- Τομέας Ενέργειας) και είναι σε εξέλιξη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκομένων μερών προκειμένου να εκδοθεί Πρόσκληση προς το ΥΔΔΑΔ, ώστε να ενταχθούν προς χρηματοδότηση τα πέντε (5) ως άνω κτίρια αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ, μεταξύ αυτών και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας».

Loading