Χαρακόπουλος: «Ο Τσίπρας άκουγε τον Ζάεφ να μιλά για Μακεδόνες και χαμογελούσε»

Χαρακόπουλος: «Ο Τσίπρας άκουγε τον Ζάεφ να μιλά για Μακεδόνες και χαμογελούσε»

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις συνέπειές, καθώς και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Εξάρχεια μίλησε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εφημερίδα «Η Άποψη».

«Δίνουμε τα πάντα χωρίς να παίρνουμε, σχεδόν τίποτε», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, ενώ πρόσθεσε πως «το χειρότερο για τους Έλληνες ήταν το χαμόγελο του κ. Τσίπρα όταν άκουγε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να μιλάει συνεχώς για ‘‘Μακεδόνες’’, αντί να αντιδράσει. έστω για τα μάτια».

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε ο κ. Χαρακόπουλος:

Πώς κρίνετε τη συμφωνία που υπεγράφη για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ;

«Πρόκειται για μια συμφωνία-κόλαφο για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Δίνουμε τα πάντα χωρίς να παίρνουμε, σχεδόν, τίποτε. Μια συμφωνία που αφήνει ορθάνοιχτες τις πύλες του αλυτρωτισμού των γειτόνων.

Αναγνωρίζεται για πρώτη φορά “μακεδονική” ιθαγένεια και γλώσσα, που ουσιαστικά συνιστούν αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας. Παραδίδεται, επίσης, όλη η μακεδονική ιστορία από τα χρόνια των Κυρίλλου και Μεθοδίου μέχρι τις ημέρες μας στους σκοπιανούς. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εθισμένη στην κρυφή διπλωματία και σε διάφορες παλαιοκομουνιστικές ιδεοληψίες βρήκε αυτόν τον δρόμο για να καλοπιάσει τρίτες δυνάμεις.

Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος –ο οποίος είναι άμεσος συναυτουργός του εθνικού εγκλήματος και ας σταματήσει να παίζει το έργο “αμάρτησα για το παιδί μου”- δεν λογαριάζουν ούτε την ιστορική αλήθεια, ούτε τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Μοναδικό κριτήριό τους, όπως και στις αποφάσεις τους για την οικονομία, είναι η καρέκλα τους».

Μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας έχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνία αυτής;

«Ο τρόπος που φθάσαμε στην υπογραφή των Πρεσπών, που παραπέμπει δυστυχώς στα τελευταία χρόνια του εμφυλίου και τις αντεθνικές δεσμεύσεις Ζαχαριάδη, κατέδειξε την απαξίωση της κυβέρνησης προς την βουλή και τους πολίτες. Προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα και τα κατάφερε, καθώς η πΓΔΜ θα λάβει σύντομα πρόσκληση για το ΝΑΤΟ. Εμείς, πάντως, ως ΝΔ ξεκαθαρίσαμε ότι αυτή τη συμφωνία δεν θα την επικυρώσουμε όταν η κυβέρνηση Τσίπρα τη φέρει στη Βουλή».

Τα συναισθήματα σας όταν ακούσατε τον κ. Ζάεφ να μιλάει για «Μακεδόνες» και για «Έλληνες»;

«Ο Ζάεφ μίλησε έτσι γιατί του το επέτρεψε η ελληνική κυβέρνηση. Το χειρότερο για τους Έλληνες, όμως, ήταν το χαμόγελο του κ. Τσίπρα όταν άκουγε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να μιλάει συνεχώς για “Μακεδόνες”, αντί να αντιδράσει, έστω για τα μάτια. Αυτό δείχνει τι παρωπίδες φορούν και το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση όσο παραμένει στην εξουσία…».

Η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή σας ικανοποίησε; Μήπως οι Νεοδημοκράτες περίμεναν κάτι πιο εμφατικό;

«Στη μνήμη των Ελλήνων θα μείνει πάντα ότι το 2008, εν μέσω εντονότερων διεθνών πιέσεων σε σχέση τις παρούσες, ο τότε πρωθυπουργός αντιστάθηκε με βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η απόπειρα σύγκρισης της στάσης Καραμανλή με την επονείδιστη ενδοτικότητα των σημερινών κυβερνώντων δεν είναι μόνον ατυχής. Καταδεικνύει τη διαφορά μεταξύ εκείνου που είχε συνείδηση του βάρους της εθνικής του ευθύνης και αυτών που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν για μια μέρα εξουσίας. Στη σημερινή κρίση ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να παρέμβει με αυτόν τον τρόπο και αυτό είναι δική του επιλογή, απόλυτα σεβαστή».

Η κυβέρνηση προβάλει το αφήγημα της «καθαρής» εξόδου απ’ τα μνημόνια. Είναι όντως έτσι;

«Αυτά τα παραμύθια που λένε ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν. Οι δεσμεύσεις της χώρας μετά τον Αύγουστο έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου, υποθήκευση δημόσιας περιουσίας, πλεονάσματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία, και έλεγχος κάθε 4 μήνες από τους εταίρους που θα μπορούν να επιβάλουν ποινές για την μη εκτέλεση των συμφωνηθέντων. Ό,τι και να κάνουν, όσα ψεύδη και να πουν το πολιτικό τους τέλος έρχεται ταχύτατα. Μόνον που, φεύγοντας, θα αφήσουν μια ημικατεστραμμένη χώρα, οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά…».

Προέρχεστε από την περιφέρεια. Μπορεί η ελληνική ύπαιθρος, ο πρωτογενής τομέας, να στηρίξει την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης;

«Η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής είναι εκ των ουκ άνευ όρων της γενικής οικονομικής ανάπτυξης. Τούτο συνεπάγεται την αύξηση των εξαγωγών, της υγιούς παραγωγικότητας, την πληθυσμιακή ενίσχυση της περιφέρειας, τη διατήρηση παραδόσεων και κοινωνικών δομών που απειλούνται από τις ραγδαίες ανατροπές που συμβαίνουν στη χώρα και στον κόσμο. Για να πετύχει, όμως, απαιτείται σχέδιο και βούληση. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το μόνον που είδαν οι αγρότες ήταν φόροι επί φόρων, αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και παντοειδή κτυπήματα της εγχώριας παραγωγής».

Πρόσφατα είδαμε τον «Ρουβίκωνα» να επιχειρεί εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ενεργεί όντως υπό την ανοχή της κυβέρνησης;

«Ο Ρουβίκωνας δέχεται εξ αρχής τη, σχεδόν, απροκάλυπτη «στοργή» της κυβέρνησης. Τους έχουν αποκαλέσει “δικά τους παιδιά”, “συλλογικότητες”, έχουν κάνει τα περιπολικά “ταξί”. Ακόμη και οι πρόσφατες ενέργειές τους, που εξέθεσαν για μια ακόμη φορά τη χώρα, εναντίον ξένων ιδρυμάτων και προξενείων είχαν ως αποτέλεσμα να ανταμειφθούν και ο αρχιδολοφόνος της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνας να πάρει εκβιαστικά μια ακόμη άδεια από τις φυλακές».

Για τα Εξάρχεια υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο της Ν.Δ.; Ακούμε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Ασπάζεστε αυτή την άποψη;

«Η ΕΛΑΣ όπου αφέθηκε να δουλέψει τα κατάφερε περίφημα. Το ίδιο θα μπορούσε και στα Εξάρχεια. Πρόσφατα με πρωτοβουλία του αξιωματικού που ήταν εκεί, κυνηγήθηκαν και πιάστηκαν ένα τσούρμο μπαχαλάκηδες –μεταξύ αυτών λέγεται και ένας υπάλληλος της βουλής. Δυστυχώς, όμως, το… Εξαρχιστάν είναι αφημένο από τον κ. Τόσκα στην ανομία και στις συμμορίες που δρουν ως κράτος εν κράτει, στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Loading

Play