Χατζηδάκης: «Με όσα ξέρουμε η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία για το όνομα»

Πληροφόρηση με το…σταγονόμετρο, για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ αποδίδει στην κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος πάντως τόνισε ότι με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν δοθεί «η ΝΔ δεν θα μπορεί να ψηφίσει ενδεχόμενη συμφωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα».

propoli

«Περιμένουμε όλοι μαζί στο σκοτάδι, ομίχλη καλοκαιριάτικα. Στη ΝΔ δεν ξέρουμε κάτι τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες, παρότι έχουμε ζητήσει επίσημη πληροφόρηση. Πιο ενημερωνόμαστε από τα Σκόπια. Αντιλαμβάνομαι ότι αν έρθει κάποια συμφωνία, ο κ. Τσίπρας μπορεί να έχει οριακά μια πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά βλέπω τεράστιες αντιδράσεις από τον λαό. Σήμερα ήμουν στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα και εκεί είδα πόσο αυξημένη είναι ευαισθησία του κόσμου. Και η αντίδραση αυτή γίνεται ακόμη εντονότερη διότι νομίζω την προκαλεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τους χειρισμούς του.

Όταν λέει πως αυτοί που κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια είναι ετερόκλητος όχλος, ουσιαστικά ο ίδιος τους κινητοποιεί και ο ίδιος στρέφει παλιούς του ψηφοφόρους εναντίον του».

Επίσης αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές που θα φέρει στα εργασιακά, ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση νομοθετεί καινούργια μέτρα 5 δισ. Είπε ο κ. Χουλιαράκης ότι θα δοθεί πίσω 1 δισ. Δηλαδή ζημιά για τον φορολογούμενο, για τον μισθωτό για τον συνταξιούχο 4 δισ. Αυτό είναι  και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα και πιστεύω ότι όποτε και να τις κάνεις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει».

Loading