Χατζηδάκης: «Ο κ. Τσίπρας επιβραβεύει τον Πολάκη»

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, με τον οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε δημόσιο χώρο μαζί του στο Ροδάκινο Ρεθύμνου εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ 104,6», επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας όχι απλώς ανέχεται τον κ. Πολάκη, όχι απλώς καλύπτει τον κ. Πολάκη, υπογραμμίζει τη σχέση του και τη φιλία μαζί του».

propoli

«Στον κ. Τσίπρα μπορούμε να καταλογίσουμε διάφορα, αλλά όχι ότι δεν έχει την απαιτούμενη πολιτική εξυπνάδα. Όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται πολύ καλά. Προφανώς, με διαφορετικούς τρόπους, θέλει να μας υπογραμμίσει ο κ. Τσίπρας την ταύτισή του με τον κ. Πολάκη και με το ακροατήριο του κ. Πολάκη. Αλλά τελικώς γίνεται ο ίδιος Πρωθυπουργός του κ. Πολάκη και περιορίζει τον εαυτό του σ’ αυτό το ακροατήριο. Δεν μπορεί να είναι «πρωθυπουργός των πολλών» και κυρίως δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός που εκφράζει, αυτό που ακούγαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ένα διαφορετικό ύφος, το νέο, το καινούργιο κ.λ.π», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Όταν εμφανιστεί ο Τσίπρας με τον Πολάκη…»

Παράλληλα ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «ξέρει ότι όταν εμφανιστεί με τον Πολάκη σ’ αυτή την συγκυρία θα θεωρηθεί επιβράβευση του Πολάκη», και υπενθύμισε ότι ο κ. Ξανθός – ο οποίος δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση – είχε χαρακτηρίσει άστοχη και αχρείαστη τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού υγείας.

Και κατέληξε: «Νομίζω, ότι έρχεται να υπογραμμίσει την ορθότητα της επιλογής μας να καταθέσουμε πρόταση μομφής μόλις ανοίξει η Βουλή. Δείχνει ότι η ουσία της πρότασης μομφής δεν είναι μόνο να δείξουμε το πολιτικό ήθος του κ. Πολάκη, αλλά τελικά και του κ. Τσίπρα.

Loading