Χατζηδάκης: «Ο Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου»

Ευθύνες στην κυβέρνηση και στο νόμο Παρασκευόπουλου επέρριψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όχι μόνον αυτός, αλλά και άλλοι ισχυροί της οικονομικής ζωής, αποφυλακίστηκαν χάρη στο νόμο από την κυβέρνηση που παριστάνει τον «Ρομπέν των Δασών».

propoli

Και πρόσθεσε: «Πέρασαν ένα νόμο που διευκολύνει τις αποφυλακίσεις διαφόρων εγκληματιών, εκατοντάδες που έχουν κάνει νέα εγκλήματα βγήκαν έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου και έχουν βγει και μεγάλα ονόματα. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πιστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι η αποφυλάκιση Φλώρου οφείλεται στο νόμο Παρασκευόπουλου. Με ένα πιστοποιητικό βγαίνει ο Φλώρος έξω, χωρίς να κοιτάξει περαιτέρω το θέμα το Συμβούλιο Φυλακών».

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο θέμα των φόρων, καθώς η Ελλάδα είναι πρώτη στον τομέα αυτό και τελευταία στον ρυθμό ανάπτυξης. «Είμαστε στον πάτο του πίνακα της ανάπτυξης και σε επενδύσεις είμαστε στις μισές από το 2007» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν θα γίνουν επενδύσεις επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι με προσευχές. Πρέπει να γίνει ελκυστική η οικονομία. Έχουμε δύο προβλήματα, μεγάλοι φόροι και εισφορές».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «ήμασταν ήδη ψηλά σε φόρους το 2014-15. Ήμασταν τέταρτοι – πέμπτοι το λέω μόνος μου και φτάσαμε πρώτοι» ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% με προτεραιότητα στους φτωχότερους. «20% μείωση την πρώτη χρονιά και 10% τη δεύτερη» είπε συγκεκριμένα.

Τέλος σημείωσε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση των φόρων που αφορούν τις επιχειρήσεις από 29% σε 24% «ώστε να στείλουμε το μήνυμα στους επιχειρηματίες ότι είμαστε μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα που είναι μοχλός για νέες θέσεις εργασίας» και κατέληξε λέγοντας ότι «με φορολογικούς συντελεστές 22% ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος δίνει ένα μισθό το χρόνο. Στόχος είναι η μείωση στο 9%».

Loading