INTIME

“Χθες ωραίοι και καλοί, σήμερα ρετάλια;”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου σχολιάζουν με σκωπτικό τρόπο όλους όσοι επιχειρούν να γελοιοποιήσουν το σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας με το οποίο θα κατεβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναρωτιούνται γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν αποθεώσει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς- όπως ήταν οι “58” ή η “Ελιά”-, αλλά και τις προσωπικότητες που συμμετείχαν σε αυτές τώρα τις υποβιβάζουν.

Όταν ο Νίκος Μουζέλης, ο Αντώνης Λιάκος ή ο Σωτήρης Βαλντέν τάσσονταν θετικώς για το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ ήταν ωραίοι και καλοί.

Σήμερα που συμπλέουν με το ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του ακροδεξιού και νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού τους παρουσιάζουν σαν ξοφλημένους και ρετάλια”, μας αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιοι κύκλοι, εξάλλου, σημειώνουν με νόημα πως από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο παρουσιάζονται ως γνήσιοι Κεντροαριστεροί μόνο όσοι συγκεντρώνονται σε σπίτια των βορείων και νοτίων προαστίων προκειμένου να φέρουν ακόμα πιο κοντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά.

Λησμονούν, όμως, πως αρκετοί από αυτούς με τους οποίους συνομιλούμε, προέρχονται από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Όταν ήταν με τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο ήταν γνήσιοι Κεντροαριστεροί, ενώ τώρα που μας βλέπουν με πιο θετικό μάτι έγιναν γιαλαντζί;”, απορούν κι εξίστανται.

Στο στόχαστρο (ξανά) ο Αδωνις

Επιπλέον, δεν αφήνουν ασχολίαστη τη δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη πως νίκη για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές θα είναι μια διαφορά 3,5% από το ΣΥΡΙΖΑ και το 26% των ψήφων.

Υποστηρίζουν πως αυτή η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ δεν είναι καθόλου τυχαία γιατί έρχονται δημοσκοπήσεις το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα που θα δείχνουν μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ.

Δεν θεωρούν, επίσης, τυχαίο πως κι ο ΣΚΑΙ ασχολήθηκε με την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, διαψεύδουν σενάρια για αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών την ύστατη στιγμή και την επιλογή ενός μικτού συστήματος σταυρού και λίστας.

Loading