INTIME

Χουντής: «Η κυβέρνηση Ράμα να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για τις περιουσίες των Ελλήνων»

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, με αφορμή την απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει αυθαίρετα περιουσίες των Ελλήνων της Αλβανίας στο Υπουργείο Τουρισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

propoli

«Είναι απαράδεκτη η απόφαση της Κυβέρνησης της Αλβανίας να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο Υπουργείο Τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, εκτάσεις γης που αποτελούν περιουσίες των Ελλήνων της Αλβανίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σαφέστατη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, της Ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση Ράμα να ανακαλέσει αυτή την απόφαση και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει άμεσα την προστασία των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας.

Θυμίζω ότι, η απαράδεκτη αυτή απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης πάρθηκε, ενώ πριν δυο εβδομάδες, συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η  σχετική Έκθεση για την Αλβανία, στην οποία κατέθεσα τροπολογία, θέλοντας να αναδείξω  το θέμα της ελλιπούς προστασίας των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία – ανάμεσά τους και της Ελληνικής μειονότητας».

Loading