Χρηστίδης: «Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή το ζήτημα με τα 35.000 παιδιά που μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς και στον ανασχηματισμό. Αναλυτικά όσα είπε:

propoli
Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς:

«Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι η συνέπεια μιας κυβέρνησης αλόγιστης, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τα επικοινωνιακά της παιχνίδια και όχι για την ουσία της πολιτικής. Δεν έχει ξαναγίνει και δεν πρέπει να ξαναγίνει. Πρέπει εδώ και τώρα η κυβέρνηση να βρει μία λύση, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε, η Φώφη Γεννηματά από την περσινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει βάλει στο πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής το ότι δεν θέλουμε κανένα παιδί να μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, όπως ακριβώς συνέβαινε κάποια από τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρχε η πρόβλεψη για τα παιδιά κι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ενδεικτικό ότι έχει τις εντελώς λάθος προτεραιότητες. Δίνει χρήματα εκεί που δεν πρέπει να δώσει κι εκεί που είναι απαραίτητα δεν το κάνει.

Η κ. Φωτίου κι όλη η κυβέρνηση έχει τρία και πλέον χρόνια θητείας. Γνωρίζει πολύ καλά και τις δυνατότητες και τα προβλήματα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες κι όσες χρησιμοποιούν είναι στο ίδιο πλαίσιο ενός επικοινωνιακού σόου».

Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων στο Μάτι:

«Επισκεφθήκαμε χθες το Μάτι και στη συνάντηση που είχαμε με τους κατοίκους ακούσαμε τα προβλήματα που έχουν με τις οικοσυσκευές, όπου ακόμα δεν τους έχει δοθεί το επίδομα. Ακούσαμε τα ζητήματα που αφορούν την υγεία τους. Είναι τρομερό να ακούς έναν πολίτη να σου λέει ότι δεν ξέρει εάν επιτρέπεται να βρίσκεται εκεί, διότι αυτά τα οποία εισπνέει κάνουν κακό στην υγεία του. Όλα αυτά πρέπει μία κυβέρνηση να τα προλαμβάνει κι αφού δεν μπορεί να το κάνει, τουλάχιστον ας τα αντιμετωπίσει. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν ασχολείται με αυτό.

Το θέμα με τις άδειες στο Μάτι έχει γίνει με το λάθος τρόπο, υπό την έννοια ότι έχουν αφήσει τα πράσινα σπίτια, δηλαδή τα σπίτια που χρειάζονται ελάχιστες αλλαγές προς το τέλος, με αποτέλεσμα να περιμένουν οι άνθρωποι, που έχουν να κάνουν πολύ λίγες επιδιορθώσεις, έξω από τα σπίτια τους και τα υπόλοιπα να μην προχωράνε με τους κατάλληλους ρυθμούς.

Επίσης, τα παιδιά που είναι στην τρίτη Λυκείου και τα οποία έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τους φίλους τους, μετά από συνάντηση που έκαναν οι ίδιοι οι κάτοικοι με τον κ. Γαβρόγλου, δεν μπαίνουν σε μία ευνοϊκή ρύθμιση ενόψει της νέα σχολικής χρονιάς. Εάν αυτό το κάνει η κυβέρνηση, εμείς θα το στηρίξουμε. Ό,τι αφορά την ανακούφιση των πολιτών εμείς θα το στηρίξουμε. Πέρα των πολιτικών ευθυνών, στην αρχή έφταιγαν οι δημοσιογράφοι, έπειτα τα αυθαίρετα, μετά έφταιγε ο κ. Τόσκας γιατί έφυγε και μετά πρέπει να έφταιγε κι ο κ. Σκουρλέτης γιατί τον έδιωξαν κι αυτόν από τη θέση του, ήταν αυτός ο αρμόδιος Υπουργός. Εάν γνωρίζει κάτι ο κ. Σκουρλέτης που δεν το γνωρίζουμε εμείς, ας μας το πει.

Όπως λένε και πολλοί από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού κι έπειτα, μπορεί η κ. Γεροβασίλη να τα πάει καλύτερα γιατί δεν μπορεί να τα πάει χειρότερα. Δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να τα κάνει χειρότερα και δε μιλάμε μόνο για τα μεγάλα γεγονότα όπως αυτό στο Μάτι. Μιλάμε για την καθημερινότητα των πολιτών, για την ανασφάλεια την οποία νιώθει κάθε πολίτης στο χωριό του από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Αυτό το οποίο λέμε είναι ότι δεν μπορεί να προστατέψει αυτή η κυβέρνηση η οποία έχει ιδεοληψίες.

Έχει αποδειχθεί, από έρευνες δημοσιογραφικές οι οποίες έχουν γίνει, ότι αυτές οι “φλογίτσες” που έδειχναν, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οφείλει η κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού, του κ. Παππά, να το φέρει στη Βουλή για να μας πουν τι ακριβώς παρουσίασαν σε εκείνο το τραγικό σόου εκείνης της ημέρας, που ενώ γνώριζαν με βάση και τα έγγραφα του ΕΚΕΠΥ ότι υπήρχαν νεκροί εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει τίποτα. Έχει απόσταση από την πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας κι αυτό είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Για το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων:

«Εκεί που καταλήγει σίγουρα το ζήτημα των συντάξεων είναι στη φοβία της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε καταθέσει Πρόταση Νόμου για κατάργηση της μείωσης των συντάξεων που φέρνει ο Νόμος Κατρούγκαλου, είναι στο τραπέζι, να έρθει ο κ. Τσίπρας να την ψηφίσει για να μη μειωθούν από 1/1/2019 οι συντάξεις. Ό,τι άλλο, είναι στο πλαίσιο του φαντασιακού του κ. Τσίπρα και της μικρο-διαχείρισης που κάνει.

Αυτό είναι κάτι που δε βοηθά τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν με μειώσεις συντάξεων να μη τις χάσουν και να βρουν την ηρεμία τους. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, έχουμε ακούσει πολλά. Κανονικά ο κ. Τσίπρας, μετά το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», κάθε φορά που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη δεν θα έπρεπε να υπόσχεται τίποτα, σε κάθε περίπτωση, όμως, εμείς θέλουμε πράξεις. Είμαστε διατεθειμένοι και το έχουμε δείξει για οτιδήποτε βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και βοηθά τους συμπολίτες μας να το στηρίζουμε, είμαστε όμως κι εκεί για να κάνουμε και πολύ σκληρή αντιπολίτευση, στα πολλά λόγια που είναι φτώχια».

Για το ζήτημα με τη Νόσο Alzheimer:

«Στο Κίνημα Αλλαγής κινούμαστε προς την κατεύθυνση της στήριξης των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη. Η αγάπη της οικογένειας και η φροντίδα της οικογένειας προς τους ανθρώπους που πάσχουν από Alzheimer ή άνοια είναι το μεγαλύτερο εφόδιο. Πολλές φορές δεν είναι αναγκαίο να μένουμε μόνο σε αυτό. Χρειάζεται να κάνουμε βήματα και να στηρίζει και το κράτος και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες θα έδιναν κάτι από το υστέρημά τους αν γνώριζαν ότι πηγαίνουν εκεί τα χρήματά τους.

Έχουμε καταθέσει ερωτήσεις, μετά από πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer, στο κοινοβούλιο με τον αρμόδιο κοινοβουλευτικό μας, τον Κώστα Μπαργιώτα, είμαστε εδώ για να πάρουμε πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε».

Loading