Χ. Μακρίδης: «Το Go Back κυρία Μέρκελ, έγινε καλώς την Μέρκελ!»

Την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» και στον Χρήστο Τσαλικίδη, στο Flash Radio 99.4, ο Χρόνης Μακρίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

propoli

Από την πλευρά του, ο κ. Μακρίδης, τόνισε ότι με την παρούσα επίσκεψη της επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης «το Go Back κυρία Μέρκελ, έγινε καλώς την κυρία Μέρκελ!», τονίζοντας ότι «η επίσκεψη Μέρκελ έγινε για τα γερμανικά συμφέροντα, για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, για τον αγωγό φυσικού αερίου, και προκειμένου να διασφαλιστούν τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα στη γειτονική χώρα. Καλά κάνει για τη Γερμανία και τον εαυτό της. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς;», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι «οι άνθρωποι γαντζώθηκαν συγκυριακά από την εξουσία», ενώ σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες στην τηλεόραση του OPEN, δήλωσε ότι εμμέσως πλην σαφώς «ο Τσίπρας είπε στον Καμμένο: ‘δεν θα υπάρξεις την επόμενη μέρα εάν δεν με στηρίξεις!’».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Μακρίδης εκτίμησε ότι «ο Τσίπρας, επιχειρεί ένα άνοιγμα προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. «Προσπαθεί να βγάλει ένα άλλο προσωπείο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, στις οποίες υπήρξε επικεφαλής των ευρωπαϊκών ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων».

Από την πλευρά του, επέστησε την προσοχή, σε σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς «την στιγμή που τα πράγματα δεν είναι καλά με τους γείτονες, η χώρα έχει ανάγκη από στιβαρή κυβέρνηση».

«Όχι» σε ανανέωση θητείας Παυλόπουλου

Ερωτηθείς σε σχέση με την άρνηση από πλευράς του ΚΙΝΑΛ σε μια ανανέωση της προεδρικής θητείας του κ. Παυλόπουλου, ο κ. Μακρίδης, έκανε λόγο για έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος «προέκυψε ύστερα από συμφωνία ορισμένων Καραμανλικών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν ο καλύτερος πρόεδρος που πέρασε», εκτίμησε, ενώ στην συνέχεια άσκησε κριτική σε ορισμένες επιλογές του προέδρου. «Θυμόμαστε τη στάση που είχε κρατήσει στο πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα. Θα μπορούσε να είχε πει ‘ως εδώ’ σε κάποια πράγματα».

Loading