“Ψεύτης” από “άσετ” ο Γιάνης Βαρουφάκης!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μοιάζει με τους προϊστορικούς χρόνους η εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήριζε “άσετ” για τη χώρα τον Γιάνη Βαρουφάκη κι ας έχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από τότε.

Κατά την προεκλογική περίοδο που ξεκινά επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στρέψει τα βέλη του όχι μόνο στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και στο ΜέΡΑ 25 του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι το κόμμα του κ. Βαρουφάκη να μην μπει στη Βουλή και να καταγράψει ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό από το 2,9% των ευρωεκλογών.

Σε μια τέτοια περίπτωση, πιστεύουν ότι χαμένοι ψηφοφόροι για το ΜέΡΑ 25 θα επαναπατριστούν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσωπικές επιθέσεις

Σε αυτό το πλαίσιο, θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες οι προσωπικές επιθέσεις στον κ. Βαρουφάκη, με ευθείες αναφορές στον τρόπο που διαπραγματεύτηκε με τους Θεσμούς το 2015 και με το χαρακτηρισμό “ψεύτης” και για όσα κατά καιρούς έχει καταλογίσει στον Αλέξη Τσίπρα και στους συνεργάτες του- ακόμα και στο τελευταίο βιβλίο του- να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Πάντως, κι ο πρωθυπουργός είχε αποτύχει να συλλάβει προεκλογικώς και το κύμα υποστήριξης που υπάρχει και στην ελληνική κοινωνία για τον πρώην υπουργό του, εκτιμώντας πριν τις ευρωεκλογές πως θα ήταν ευκολότερο για τον κ. Βαρουφάκη- λόγω του χαμηλότερου πλαφόν εκεί- να εκλεγόταν ευρωβουλευτής στη Γερμανία όπου κατέβαινε υποψήφιος από ό,τι να έπιανε στην Ελλάδα το όριο του 3% το ΜέΡΑ 25.

Loading