Ως τέλος της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για Πολιτική Προστασία

Ως το τέλος της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για Πολ. Προστασία

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας το αργότερο ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει προβεί ο ίδιος στην επίσημη ανακοίνωση των μέτρων που θα ληφθούν για την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η οποία, όπως έχουμε γράψει στο Politik, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να λάβει τη μορφή υφυπουργείου.

Ήδη, άλλωστε, σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν πρόκειται να φύγει για διακοπές- αν φύγει τελικώς- πριν από το τέλος της εβδομάδας, ανακοίνωσε 20 άμεσες επεμβάσεις για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος.

Βασικός στόχος του κ. Τσίπρα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα και με άμεσες κι αποφασιστικές κινήσεις να καταδείξει ποιος πολεμά την οικοδομική αυθαιρεσία και ποιος την υποθάλπει, αφήνοντας υπονοούμενα για τη ΝΔ και προσωπικώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά το ζήτημα της μη ύπαρξης επίσημης λίστας με τα θύματα και τους αγνοούμενους της τραγωδίας στο Μάτι, για την οποία η κυβέρνηση έχει δεχθεί τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης, πηγές από το Μαξίμου μας αναφέρουν πως κάτι τέτοιο θα προσέκρουε στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Μόνο για δύο άτομα, άλλωστε, δεν γνωρίζουμε τα ονοματεπώνυμά τους και δεν έχουν ταυτοποιηθεί γιατί δεν τα έχει αναζητήσει κανείς.

Πρόκειται έτσι κι αλλιώς για μια πολύπλοκη και τραυματική για τους συγγενείς των θυμάτων διαδικασία και είναι απορίας άξιο πώς θα απάλυνε τον πόνο τους η δημοσιοποίηση των ονομάτων των δικών τους ανθρώπων που χάθηκαν στη φωτιά”, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Στοχοποίηση Τσίπρα

Στο Μαξίμου, εξάλλου, βλέπουν άμεση στοχοποίηση του Αλέξη Τσίπρα από την αντιπολίτευση και τα προσκείμενα σε αυτή μέσα ενημέρωσης και δεν το κρύβουν.

Όπως μας αναφέρουν χαρακτηριστικά, κυρίως στη ΝΔ έχουν σταματήσει να μιλάνε γενικά κι αφηρημένα για ευθύνες της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι και τις εστιάζουν προσωπικώς στον πρωθυπουργό.

Είναι σαν να παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το ισχυρό ατού της κυβέρνησης κι αυτόν προσπαθούν ματαίως να πλήξουν”, μας επισημαίνει με νόημα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Loading