Όλη η Ελλάδα Σούδα με την πρώτη φορά Αριστερά!

Όλη η Ελλάδα Σούδα με την πρώτη φορά Αριστερά!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Θυμάστε το παλιό σύνθημα της Αριστεράς «έξω οι βάσεις του θανάτου»;

propoli

Ξεχάστε το, αφού με την «πρώτη φορά Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ οι Αμερικανοί όχι μόνο δεν φεύγουν από όπου έχουν πατήσει πόδι στη χώρα μας, αλλά αναμένεται να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα!

Όπως μας λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, «όλη η Ελλάδα θα γίνει Σούδα» με τη συμφωνία πέντε σημείων στην οποία έχουν καταλήξει οι κυβερνήσεις Τσίπρα- Τραμπ και την οποία αποκαλύπτει σήμερα το Politik.

Η ουσία της συμπυκνώνεται στο ότι κατά βάση δίνουμε- με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Μακεδονικό- δίχως στην ουσία να παίρνουμε τίποτα πέρα από θολές υποσχέσεις από τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να τα «σπάσει» εντελώς με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και να τον «σπρώξει» ακόμα περισσότερο στην αγκαλιά του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εκτός αν πρέπει να πανηγυρίζουμε γιατί οι Αμερικανοί μας παραχωρούν 70 μεταχειρισμένα επιθετικά ελικόπτερα KIOWA ηλικίας έως 30 χρόνων κι αξίας μόλις 60 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τους έχουμε δώσει λίστα με πολύ περισσότερες απαιτήσεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό κάθε είδους.

Αναλυτικότερα, η πρώτη συμφωνία αφορά την αποσυμφόρηση της βάσης της Σούδας με τη δημιουργία δύο νέων βάσεων στο Νεώριο Σύρου- για τον ελλιμενισμό και την επισκευή πλοίων του αμερικανικού 6ου Στόλου από την εταιρεία ONEX του Ελληνοαμερικανού Πάνου Ξενοκώστα- και στο Τυμπάκι Ηρακλείου.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά την αγορά, πάλι από την ONEX, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κι Ελευσίνας και η δέσμευση που έχει αναλάβει η Ελλάδα από εδώ και πέρα οποιαδήποτε αγορά για το Πολεμικό μας Ναυτικό να γίνεται από αμερικανικές επιχειρήσεις.

Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με τη Γαλλία, με την οποία είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις για την προμήθεια και την κατασκευή των φρεγατών FREMM.

Ο τρίτος όρος της συμφωνίας αφορά την αναβάθμιση του νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα με ελικόπτερα MQ-9 Reaper, καθώς και τα αποκαλούμενα «στρατοτάνκερ» KC 135 της Boeing τα οποία ανεφοδιάζουν στον αέρα και τα ελληνικά F-16, τα οποία θα πετούν πλέον και στη Μαύρη Θάλασσα, λες και ήταν λίγες οι ώρες που ασχολούνταν με τις τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο!

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει πιο ενεργά στην αντιρωσική ασπίδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ήδη κλονισμένες ελληνορωσικές σχέσεις.

Το τέταρτο σημείο αφορά τη δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων Cobra στην Αλεξανδρούπολη, την εντατική συνεκπαίδευση Ελλήνων κι Αμερικανών κομάντο στη Βόρειο Ελλάδα και τη δημιουργία κοινών ομάδων ταχείας επέμβασης με βάση την Αλεξανδρούπολη και την αποστολή τους οπουδήποτε στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αν ήθελαν πραγματικά να μας βοηθήσουν»…

Το πέμπτο μέρος της συμφωνίας συνδέεται με τη Σκύρο και την εγκατάσταση αμερικανικών ραντάρ τα οποία θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ρωσικών πολεμικών κι εμπορικών πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα και το διάπλου τους του Αιγαίου.

«Αν οι Αμερικανοί ήθελαν πραγματικά να μας βοηθήσουν, θα μας έδιναν, για παράδειγμα, τουλάχιστον δύο καταδρομικά Arleigh Burke, τα οποία αποτελούν στρατηγικό όπλο και καλύπτουν ως αεράμυνα μια περιοχή έως την Κύπρο», μας λένε με νόημα οι ίδιες πηγές.

 

 

Loading