INTIME

«Όσοι με πούλησαν, θα πουλήσουν και τον Τσίπρα»

Τις απόψεις του γύρω από την πολιτική επικαιρότητα που έχει διαμορφωθεί μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

propoli

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υπεραμύνθηκε τις απόφασής του να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Εγώ και μόνος μου αν χρειαστεί θα κάνω το οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να αποτρέψω να περάσει το όνομα «Μακεδονία» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια επανέλαβε το κάλεσμά του στον Κ. Μητσοτάκη τονίζοντας πως «θα υπογράψω πρόταση μομφής αν ο Μητσοτάκης δεχτεί τη θέση μου για την πΓΔΜ. Απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει τώρα αν συνυπογράφει με εμάς πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με την προϋπόθεση να μην προχωρήσει το όνομα με τον όρο «Μακεδονία» και να μη διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Και συμπλήρωσε λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να ρίξουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να παραδώσει ο ίδιος την Μακεδονία μας με δική του συμφωνία», ενώ επέμεινε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να μπει καθόλου στη διαδικασία να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με την οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» σε ονομασία κράτους, έθνους και γλώσσας, αν δεν περάσει πρώτα η υπάρχουσα από τη Βουλή.

Αναφορικά με τις διαρροές που σημειώθηκαν στους ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος εξήγησε πως «οι άνθρωποι που με πρόδωσαν, αύριο θα προδώσουν και τον Τσίπρα», ενώ εξήρε την στάση του κ. Παπαχριστόπουλου τονίζοντας πως «είχε ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής τι θα κάνει».

Όσο για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση στη Βουλή; «Θα παλέψω να μην υπάρξει το 151. Αύριο στο Κοινοβούλιο θα τεκμηριώσω τη στάση μου. Αυτή την κυβέρνηση τη γέννησα και την κράτησα μαζί με τον Τσίπρα, κρατώντας ένα πολύ ιδιαίτερο υπουργείο. Έλεγαν πως θα καταργηθούν οι παρελάσεις, οι εικόνες, οι παρελάσεις διπλασιάστηκαν και οι εικόνες μπήκαν στο εθνόσημο. Τώρα η κυβέρνηση ζητά στήριξη για τις Πρέσπες αλλά σε αυτό το θέμα δεν θα την έχει. Προσπάθησα να μεταπείσω τον Τσίπρα, αλλά δεν τα κατάφερα» τόνισε για να κλείσει με νέες αιχμές.

«Αν κάποιοι αποστάτησαν με αντάλλαγμα την έδρα τους, λυπάμαι πάρα πολύ. Η κ. Κουντουρά με πρόδωσε και εμένα και τους ψηφοφόρους της και ο κ. Κόκκαλης μέχρι να πάει στην Κίνα έλεγε πως δεν θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Θα πει όμως ναι στη ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό είναι καραγκιοζιλίκι» κατέληξε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη μας»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταφέρθηκε ακόμα και κατά των Τ. Κουΐκ και Μ. Χρυσοβελώνη, ενώ χαρακτήρισε έντιμη την στάση του Θ. Παπαχριστόπουλου και σε ότι αφορά τον Κ. Ζουράρι είπε ότι «βάζει το χέρι του στη φωτιά» καθώς «παλεύει για το όνομα της Μακεδονίας δεκάδες χρόνια πριν από εμάς».

Σημείωσε ακόμα ότι «αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις) παραμένουν για να έχουμε οι ΑΝΕΛ κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς αντιλαμβάνονται ότι εξελέγησαν με την ΚΟ των ΑΝΕΛ», ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν έχει άλλη δυνατότητα.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι θα παλέψει για να μην πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης για την Συμφωνία των Πρεσπών, άρα η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη μας».

Loading