Όχι από τη ΝΔ στην κατάτμηση των περιφερειών

Κατά της τροπολογίας για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της Α’ Αθηνών και Αττικής θα ψηφίσει η ΝΔ, σύμφωνα με τον εισηγητή του κόμματος Μ. Βορίδη.

propoli

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» στο οποίο έχουν προστεθεί οι τροπολογίες για την κατάτμηση των περιφερειών Β’ Αθήνας – Αττικής και την δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει το ζήτημα της ψήφου των  Ελλήνων του εξωτερικού επισήμανε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πως «Η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο των διατάξεων που έχουν να κάνουν με το εκλογικό σύστημα».

«Θέλετε την κατάτμηση και εν συνεχεία να πάνε στις καλένδες τα υπόλοιπα», είπε χαρακτηριστικά στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Βορίδης.

Η δήλωση Βορίδη ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρα την αίσθηση ότι κάποιοι βουλευτές της θα στήριζαν το μέτρο.

«Στάχτη στα μάτια μας»

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι οι διαβεβαιώσεις του κ. Σκουρλέτη είναι «στάχτη στα μάτια μας». Υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε υποβάλλει πρόταση νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού το 2016 και το 2018».

«Τρεισήμισι χρόνια δεν το έχετε αγγίξει, Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν η πρόταση που είχε ετοιμαστεί στο ΥΠΕΣ και ήταν έτοιμη όταν μας ρίξατε» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο των διατάξεων για το εκλογικό σύστημα», ενώ επιφυλάχθηκε για τα υπόλοιπα για την Ολομέλεια.

«Εντός του ’18 ψηφίζεται η πρόταση για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού»

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης είχε δεσμευτεί μια ημέρα πριν στην ίδια επιτροπή ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού «θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή μέσα στο 2018».

Επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να συσχετίζεται με το θέμα της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών», για το οποίο κάλεσε την ΝΔ να καταλάβει κάτι που είναι υπερώριμο να το υποστηρίξει και να πάμε με πάνω από 200 ψήφους ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές».

Loading