«Όχι» της ΚΕΔΕ στον «Κλεισθένη»

Ηχηρό ήταν το «όχι» της ΚΕΔΕ στον «Κλεισθένη», το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που φέρνει τα πάνω-κάτω στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

propoli

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδα χαρακτήρισε την πρόταση νόμου ως «τερατούργημα» και ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, προκειμένου «οι βουλευτές να αντιληφθούν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν διαλύει μόνο τους δήμους, αλλά καταστρέφει τη χώρα».

ΚΕΔΕ: «Το νομοσχέδιο απορυθμίζει τους δήμους»

Στη λογική αυτή το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καλεί τους αιρετούς των δήμων να προσέλθουν στη Βουλή, την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου, στις 9.30 το πρωί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή αλλά και την ημέρα ψήφισής του στην Ολομέλεια, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό.

Στην απόφαση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο προκαλεί απορρύθμιση στη λειτουργία των δήμων, δεν προωθεί την αποκέντρωση, διογκώνει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και τη γραφειοκρατία, ενθαρρύνει και τροφοδοτεί τη συναλλαγή, προσβάλλει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια κι ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης, οδηγεί τους δήμους σε ακυβερνησία και τις δημοτικές υπηρεσίες σε διάλυση και δεν έχει καμία αναπτυξιακή διάσταση.

Αποφασίστηκε, επίσης, η δρομολόγηση νέων πρωτοβουλιών προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες «για τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών, η εφαρμογή των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading