INTIME

Κινήσεις Τσίπρα για να κάνει δικό του το Κέντρο

Όσο η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα μετά από μια δεκαετία μνημονίων τόσο θα επιβεβαιώνεται περισσότερο η θεωρία πως νικητής των εκλογών θα είναι εκείνος που θα κερδίζει το πολιτικό Κέντρο κι αυτό το ξέρει πολύ καλά κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο ίδιος έχει περάσει το μήνυμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να λεηλατήσουν το πολιτικό Κέντρο.

Ακόμα, μάλιστα, κι αν αυτό σημαίνει διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το άνοιγμά της στην Κεντροαριστερά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, μιλά εκ του ασφαλούς κι αυτό γιατί γνωρίζει ότι ελέγχει πάνω από το 80% της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας κι ότι ακόμα κι όσοι τον αντιπολιτεύονται εσωκομματικά αναγνωρίζουν τη δημοφιλία του και την προσωπική του συνεισφορά στην καθιέρωση του κόμματος ως παράταξης εξουσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει, αμέσως μετά από το συνέδριο και την απαραίτητη αλλαγή στο καταστατικό του κόμματος, στην απευθείας εκλογή προέδρου από τη βάση.

Επιπλέον, θα πρέπει να περιμένουμε από το φθινόπωρο νέο κύμα μεταγραφών στο ΣΥΡΙΖΑ με προέλευση το ΚΙΝΑΛ, κυρίως από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης- όπου η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει σκληρή μάχη στη Βουλή υπεράσπισης του «Κλεισθένη»-, αλλά και του συνδικαλισμού.

Ανασυγκρότηση και της Νεολαίας

Παραλλήλως, θα «τρέξει» και η ανασυγκρότηση της Νεολαίας του κόμματος, με το φεστιβάλ της, στο οποίο θα μιλήσει κι ο κ. Τσίπρας, να δρομολογείται για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν στην Κουμουνδούρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ηγεσία της Νεολαίας- πρόεδρός της είναι ο Σωτήρης Αλεξίου.

Όπως κι αν έχει, οι σοβαρότερες εσωκομματικές εξελίξεις παραπέμπονται για το Σεπτέμβριο, με την Κεντρική Επιτροπή που θα συγκληθεί σε ένα μήνα- κι αφού θα έχουν προηγηθεί μία ή και περισσότερες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας- να δίνει την οριστική (;) απάντηση για τη μορφή που θα λάβει το συνέδριο στα τέλη του τρέχοντος έτους ή, το πιθανότερο, στις αρχές του επόμενου.

 

 

 

Loading