INTIME

Ο Τσίπρας έδειξε στον Μητσοτάκη τι τον περιμένει

Με τις τρεις κοινοβουλευτικές του παρουσίες μέσα σε μία εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το μήνυμα για το τι τον περιμένει από το Σεπτέμβριο.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το επιτελείο του θεωρούν πως οι παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα στη Βουλή βοηθούν τα μέγιστα στο να περνούν αδιαμεσολάβητα οι απόψεις του κόμματος στην κοινή γνώμη, δίχως να τυγχάνουν επεξεργασίας από τα ΜΜΕ που ως επί το πλείστον αντιπολιτεύονται την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και  στο να γίνονται αντιληπτές οι ιδεολογικές κι όχι μόνο διαφοροποιήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο επικοινωνιακό επίπεδο.

Κι αυτό γιατί εκτιμούν πως ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να νικά τον κ. Μητσοτάκη στις κοινοβουλευτικές τους αντιπαραθέσεις.

Πέρα από τη μάχη των μαχών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε δύσκολη θέση τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020 και του μεσοπρόθεσμου.

Κι αυτό γιατί θα υποχρεωθεί να αποκαλύψει όλες τις πτυχές της οικονομικής του πολιτικής, που μέχρι σήμερα μακιγιάρει με ορισμένα θετικά μέτρα, όπως οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και οι βελτιώσεις στις 120 δόσεις.

Στην Κουμουνδούρου εστιάζουν, κυρίως, στο ασφαλιστικό και στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ή και της κύριας ασφάλισης, στις εικαζόμενες μειώσεις στις κοινωνικές δαπάνες, αλλά και στην επιστροφή στον κανόνα της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο.

«Η Φώφη φλερτάρει τον Κυριάκο χωρίς ανταπόδοση»

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς στο ΚΙΝΑΛ που εκδηλώνονται σε κάθε ευκαιρία, με τελευταίο παράδειγμα το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Η Φώφη Γεννηματά εξακολουθεί να φλερτάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μολονότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στο φλερτ της, αλλά επιμένει να γίνεται μόνο το δικό του.

Κι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από πολλούς στο ΚΙΝΑΛ», σημειώνουν με νόημα από την Κουμουνδούρου.

Παραλλήλως, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν στην κριτική τους κατά της νέας επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου, με αφορμή φωτογραφία της προ τετραετίας σε εμφυλιοπολεμική γιορτή στο Γράμμο αγκαζέ με πρώην βουλεύτρια της Χρυσής Αυγής.

 

 

 

Loading