INTIME

Δυναμική και μαζική νεολαία θέλει ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας προσδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην ανασυγκρότηση και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως όσον αφορά την προσέλκυση νέων μελών.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Αυτό, άλλωστε, διαμήνυσε και στην ηγεσία και σε μέλη της κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μεταξουργείο την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πορεία κι αυτού του εγχειρήματος.

Όπως πληροφορείται το Politik, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε μια δυναμική και μαζική νεολαία που να αντιστοιχηθεί με το πολύ υψηλό ποσοστό που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις νέες ηλικίες 17 έως 34 χρόνων- προσέγγισε το 40%- στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά το οποίο δεν αποτυπώνεται και στις φοιτητικές εκλογές, για παράδειγμα, όπου το ποσοστό της νεολαίας παραμένει πολύ χαμηλό.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως δεν τέθηκε κάποιος αριθμητικός στόχος ούτε για τα ποσοστά, αλλά ούτε και για τους νέους που θα εγγραφούν στο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, πηγές της νεολαίας, η οποία σχεδιάζει το δικό της συνέδριο για τα τέλη του χρόνου, μας έλεγαν με νόημα πως ο καθένας στο τέλος θα πάρει τις αποφάσεις του για τον εαυτό του, αλλά ότι γίνεται προσπάθεια να κινηθούν όλοι προς μια κοινή κατεύθυνση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προσπάθεια επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση ενός πολύ επιτυχημένου φεστιβάλ “ΣΠΟΥΤΝΙΚ” της νεολαίας το τριήμερο 27-28-29 Σεπτεμβρίου.

Αν και δεν είναι επιβεβαιωμένο, ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου σε ένα φεστιβάλ το οποίο θέλει να λάβει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής γιορτής, με έμφαση στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Η διοργάνωσή του, πάντως, έχει καθυστερήσει εξαιτίας των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων του καλοκαιριού, καθώς και των θερινών διακοπών.

Ο Χαρίτσης για ψηφιακό μετασχηματισμό

Σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ- εστιάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- αυτός έχει ανατεθεί στον Αλέξη Χαρίτση.

Της σημερινής (Τρίτη), εξάλλου, συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ακολουθεί την Πέμπτη συνεδρίαση και της Πολιτικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

 

 

Loading