Τα δύσκολα για σήμερα Τετάρτη άφησαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ξανασυνεδριάσει στις 12.00 προκειμένου να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα μέχρι το συνέδριο του κόμματος, το οποίο μπορεί να διεξαχθεί σε κάποιο- άγνωστο προς το παρόν- χρονικό σημείο από το τέλος του χρόνου μέχρι την άνοιξη του επόμενου!
Του Γιάννη Συμεωνίδη
Η χθεσινή συζήτηση, που κράτησε περίπου τριάμισι ώρες, επικεντρώθηκε σε οργανωτικά θέματα, κυρίως γύρω από τον επιμερισμό αρμοδιοτήτων και τη στελέχωση των τομέων του κόμματος, καθώς και για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και τη συνεργασία περί αυτού ανάμεσα στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ούτως ώστε η αντιπολίτευση που ασκείται να είναι και η καλύτερη δυνατή, αλλά κι έγκαιρη.
Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως βρίσκεται και μία μέση λύση για τους επιστημονικούς συνεργάτες, ορισμένοι από τους οποίους θα μοιράζονται ανάμεσα στο κόμμα και στον βουλευτή τους.
Στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία έγινε κουβέντα και για τις πολιτικές εξελίξεις που μεσολάβησαν από το κλείσιμο της Βουλής στις αρχές Αυγούστου μέχρι και σήμερα.
Την ίδια ώρα, τα μέλη της Γραμματείας διαψεύδουν όχι μόνο πως΄πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από την τύχη του Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και πως υπάρχει θέμα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιθανότατα θα συνεχίσει κανονικά στην θέση του μέχρι το συνέδριο.
Όπως κι αν έχει, σήμερα θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες των δράσεων που θα αναληφθούν για την εγγραφή νέων μελών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τις νομαρχιακές συνελεύσεις που θα προηγηθούν του συνεδρίου κι αν πριν από αυτό θα ενσωματωθεί η Προοδευτική Συμμαχία, όπως είναι και η πρόθεση άλλωστε του Αλέξη Τσίπρα.
Φοβάται τη σύγκριση
Το πιθανότερο είναι, πάντως, πως δεν θα τεθεί θέμα ανάδειξης του προέδρου από τη βάση κι αυτό όχι μόνο γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβάται να το ανοίξει τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας έχει δεύτερες σκέψεις και γιατί φοβάται τη σύγκριση με αντίστοιχες διαδικασίες στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, όπου οι υποψήφιοι ήταν πολλοί και η συμμετοχή μεγάλη.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως βρισκόμαστε σε νεκρό πολιτικό χρόνο, οι εκλογές αργούν κι επομένως η διάθεση των πολιτών να συμμετέχουν σε μία τέτοια διαδικασία θα είναι ούτως ή άλλως μειωμένη.