INTIME

“Ο Αλέξης λαϊκή νομιμοποίηση έχει, κόμμα δεν έχει”!

Οι προσεχείς δύο εβδομάδες στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, κατά βάση, εβδομάδες προετοιμασίας της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το διήμερο 14- 15 Σεπτεμβρίου.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε αυτή την προετοιμασία κομβικός είναι ο ρόλος- κυρίως ως προς την κατάρτιση του νέου οικονομικού προγράμματος- του πρώην υπουργού Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος απότυχε να επανεκλεγεί βουλευτής τον Ιούλιο.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, και οι συνεργάτες του είναι λογικό να περιμένουν και τι θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σάββατο.

Εκτιμούν, ωστόσο, πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εκπλήξει ευχάριστα τους ψηφοφόρους του, αλλά μάλλον δυσάρεστα, ιδίως σε ό,τι αφορά τις υπεσχημένες προεκλογικώς φοροελαφρύνσεις.

Η αναμενόμενη, οριακή έστω, αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ αποτελεί, σύμφωνα με κομματικές πηγές, μία πρώτη ένδειξη προς την κατεύθυνση της απογοήτευσης των πολιτών από τη νέα τους κυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2020 στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, ολοένα και φουντώνει η συζήτηση- ιδίως όσο απομακρυνόμαστε από την καλοκαιρινή διάθεση- για τη μορφή που θα πάρει η ανασυγκρότηση του κόμματος, αφού για την ανασυγκρότησή του συμφωνούν όλοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, αρκετοί βουλευτές ισχυρίζονται στο Politik πως δεν έχει και τόση σημασία το αν ο πρόεδρος θα εκλέγεται από τη βάση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Φώφη Γεννηματά ή τον Γιώργο Παπανδρέου παλαιότερα, δεν έχει ανάγκη τέτοιου είδους λαϊκή νομιμοποίηση για να αποκτήσει κύρος εξουσίας, όπως είπε κι ο ίδιος.

Πριν δύο μήνες, άλλωστε, τον ψήφισαν 1.800.000 περίπου συμπατριώτες μας.

Ο Αλέξης αυτό που χρειάζεται είναι ένα ισχυρό κόμμα”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά εις εκ των βουλευτών.

Και ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται πυρετωδώς, υπό τον Αλέξη Χαρίτση, η προετοιμασία για το λανσάρισμα της ψηφιακής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Οκτωβρίου, αμέσως μετά από το φεστιβάλ της Νεολαίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στόχος, πέρα από τη διευκόλυνση της εγγραφής νέων μελών και την άμεση ενημέρωση για δράσεις και δηλώσεις, είναι η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, κάποιες από τις οποίες θα μετουσιώνονται σε πολιτικές του κόμματος μέσα από ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί κι ο αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τα κυρίαρχα μίντια.

 

 

 

 

Loading