INTIME

Τσίπρας: Με κοστολογημένο πρόγραμμα στη ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ το διήμερο 14- 15 Σεπτεμβρίου.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε μεμονωμένες συναντήσεις, στο γραφείο του στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, τόσο με τομεάρχες όσο και με συνεργάτες του.

Σε όλες αυτές τις συναντήσεις αποφασίστηκε η εικόνα που θα δώσει ο κ. Τσίπρας όσον αφορά το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει να είναι συνέχειας του κυβερνητικού έργου της χρονικής περιόδου 2015- 2019, τις επιτυχίες του οποίου θα εκθειάσει για μια ακόμα φορά, με κυριότερη την έξοδο από τα μνημόνια.

Επιπλέον, το παρουσιαζόμενο πρόγραμμα θα είναι κοστολογημένο, λαμβάνοντας υπόψη το δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει και μετά από την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να μην ανοίξει τον καταπιστευτικό λογαριασμό που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον οποίο οι στόχοι για τα πρωτογενή πελονάσματα θα έπεφταν στην πράξη στο 2,5% από το 3,5%.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, εκτιμούν πως η σύγκριση των ομιλιών Μητσοτάκη- Τσίπρα αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία να αναδειχθεί η εντελώς διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση για την οικονομία που έχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο κι όραμα που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες κι όχι προκλητικές διευκολύνσεις με σκοπό τον πλουτισμό των ισχυρών φίλων του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη”, αναφέρουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές.

Αναγνωρίζουν, πάντως, στην Κουμουνδούρου πως για να αναδειχθούν οι διαφορές απαιτείται και μια καλύτερη επικοινωνιακή στρατηγική, η οποία θα υπερβαίνει τη δυσκολία του ότι τα περισσότερα συμβατικά ΜΜΕ στέκονται απέναντί τους.

Τι θα πει κι ο Μητσοτάκης

Όπως κι αν έχει, η ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονική θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό κι από τα όσα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν γνωρίζουν βεβαίως αν ο πρωθυπουργός ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο θα έχουν μια καλύτερη εικόνα των πραγματικών προθέσεών του για τις φοροελαφρύνσεις ή για τα μέτρα λιτότητας που θα χρειαστούν προκειμένου να προχωρήσει σε κάποιες έστω από αυτές το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

 

 

 

 

Loading