INTIME

Ο Τσίπρας βιάζεται γιατί φοβάται οκταετία Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τρέφει αυταπάτες.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Γνωρίζει ότι χάρη και στα επιτεύγματα της δικής του κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την άνεση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του ακόμα και σε βάθος οκταετίας, αν τον ευνοήσουν οι περιστάσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως η χρονική μετατόπιση των φοροελαφρύνσεων προς το τέλος της τετραετίας εξυπηρετεί και τον εκλογικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού.

Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο επιθυμεί η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ να μην καθυστερήσει, η διεύρυνση να είναι επιτυχημένη και με όλη τη σημασία της λέξης, το συνέδριο να πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο κι από εκεί και πέρα να επικεντρωθεί πλήρως στη μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση που έχει τάξει στους ψηφοφόρους του.

Παραλλήλως, στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο και για άσκηση πίεσης από φιλικά προς την κυβέρνησης μέσα, κατόπιν συνεννόησής τους με τον κ. Μητσοτάκη, ώστε να επιδείξει κλίμα συναίνεσης στη Συνταγματική Αναθεώρηση, στην ψήφο των απόδημων και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Κομματικές πηγές επισημαίνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντίθετος στο να βρεθεί η μέση οδός σε όλα αυτά τα ζητήματα, με εξαίρεση την κατάργηση της απλής αναλογικής, ωστόσο δεν πιστεύει ότι αυτή είναι η πρόθεση της ΝΔ.

Κατηγορούν, μάλιστα, την κυβέρνηση πως με την πρόθεσή της να αλλοιώσει το σκεπτικό της προηγούμενης Βουλής πίσω από την Αναθεώρηση ορισμένων άρθρων παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Γι’ αυτό κι αναμένουν με ενδιαφέρον και τη στάση του ΚΙΝΑΛ, από την οποία ενδεχομένως να εξαρτηθεί και το μέλλον του, καθώς και το κοινό μέτωπο που μπορεί να συγκροτηθεί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ευρεία σύσκεψη ενόψει ΔΕΘ

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου το απόγευμα της Τρίτης ευρεία σύσκεψη, υπό τον κ. Τσίπρα, προετοιμασίας ενόψει της παρουσίας του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι τομεάρχες κι αναπληρωτές τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας να εκφωνήσει μια ομιλία η οποία να μην στέκεται μόνο στο κυβερνητικό του έργο, αλλά και στο πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη ημέρα.

Loading