INTIME

Πώς συνδέεται η Novartis με την ανασυγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν πως ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία με τη Novartis κερδισμένοι θα είναι οι ίδιοι.

Του Γιάννη Συμεωνιδη

propoli

Αν προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής ή προκαταρκτικής επιτροπής για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή για έναν από τους δύο η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει την ευκαιρία να επαναφέρει στην επικαιρότητα το διαχρονικό σκάνδαλο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων, υπενθυμίζοντας, για παράδειγμα, πως το 2011 η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ανερχόταν στα τέσσερα δισ. ευρώ.

Αν, πάλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να μην ποινικοποιήσει, «άνευ λόγου κι αιτίας», την πολιτική ζωή της χώρας, τότε θα βρει απέναντί του τον Αντώνη Σαμαρά που «διψά για εκδίκηση γι’ αυτούς που τον έριξαν από την εξουσία».

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου αρνούνται οποιαδήποτε αποστασιοποίηση του κ. Τσίπρα από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως κατηγορήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν ανάφερε το όνομά του ούτε στην ομιλία του ούτε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη.

Αντιθέτως, εύχονται ειρωνικώς στον πρωθυπουργό «καλά ξεμπερδέματα» και με τους καραμανλικούς στην περίπτωση που στοχοποιήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής της ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, επισημαίνουν με νόημα πως η σκανδαλολογία αποτελεί ένα «καλό δώρο» στο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε φάση οργανωτικής ανασυγκρότησης κι εγγραφής νέων μελών.

Κι αυτό γιατί σε μία νεκρή πολιτικώς περίοδο, από τη στιγμή που δεν έχουμε μπροστά μας κάποια εκλογική αναμέτρηση, θα συσπειρώσει τους προοδευτικούς πολίτες γύρω από το μεγαλύτερο κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς.

Εξακολουθούν να αποκλείουν εκλογή από τη βάση

Πάντως οι ίδιες πηγές διαψεύδουν πως ο κ. Τσίπρας σε μία τέτοια περίπτωση θα φλερτάρει περισσότερο με την απευθείας εκλογή του από τη βάση για να ενδυναμώσει το πολιτικό του στάτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιμένουν στην πρόσφατη αναφορά του πρώην πρωθυπουργού πως δεν χρειάζεται καμία εκλογική διαδικασία για να αποκτήσει κύρος εξουσίας, καθώς και σε όσα είπε στη ΔΕΘ για τη δημιουργία ενός μη αρχηγικού κόμματος τα μέλη του οποίου θα συμμετέχουν ενεργώς στη λήψη αποφάσεων.

 

 

 

 

Loading