INTIME

“Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να την πατήσει όπως ο πατέρας του”

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και για τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με πολιτική γενναιοδωρία.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Αντιθέτως, τον θεωρούν μικροπολιτικό αφού ο πρωθυπουργός, κατά τους ίδιους, συνειδητοποίησε πως θα δημιουργείτο κλίμα πόλωσης από το οποίο μόνο χαμένος θα ήταν από τη στιγμή που διαθέτει αυτήν τη στιγμή το πολιτικό μομέντουμ.

Επιπλέον, η στοχοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξυπηρετούσε και το στόχο της όσο το δυνατό μεγαλύτερης διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την εγγραφή νέων μελών και τη συσπείρωση των προοδευτικών πολιτών γύρω από τον κ. Τσίπρα.

«Ο Κυριάκος δεν θέλησε να κάνει το λάθος του πατέρα του το 1989 με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, που οδήγησε στην θριαμβευτική επιστροφή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», σχολιάζουν με νόημα οι ίδιες κομματικές πηγές.

Ο ίδιος, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα στηρίξει και δημοσίως πλήρως τον κ. Παπαγγελόπουλο, θα ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει ευθέως αν είναι ηθικός αυτουργός σκευωρίας, όπως τον κατηγορεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Είναι βέβαιο, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει μια πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα αφορά μόνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κι όχι και τον πρόεδρό του.

Στην Κουμουνδούρου, επίσης, αναρωτιούνται πώς η κυβέρνηση, πριν καν ανοίξει για τη Βουλή η κλειστή δικογραφία για τη δήθεν σκευωρία, είχε ήδη λάβει γνώση του περιεχομένου της και είχε πάρει τις αποφάσεις της.

«Αυτό κι από μόνο του αποδεικνύει την πολιτική σκοπιμότητα», παρατηρούν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ελέγχει το FBI»

Επιπλέον, αναρωτιούνται γιατί δεν έχει δοθεί η ίδια δημοσιότητα στην καταγγελία της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για παρεμβάσεις στο έργο της από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, ακόμα και για υπεξαγωγή εγγράφων, τον οποίο στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν και για αποσπασματικές διαρροές της δικογραφίας.

Όπως κι αν έχει, υπογραμμίζουν πως για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis έχει κάνει αναφορά και το FBI, «το οποίο δεν ελέγχεται από το ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

Loading