ΙΝΤΙΜΕ

“Προετοιμαζόμαστε για το 3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ”…

«Προετοιμαζόμαστε για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Με αυτό το σχόλιο απαντούν στο Politik κομματικές πηγές στη συζήτηση που έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ημέρες για το κατά πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αλλάξει ονομασία.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, μας επισημαίνουν πως ναι μεν και στη χθεσινή (Πέμπτη) Πολιτική Γραμματεία δεν τέθηκε θέμα αλλαγής της ονομασίας ή εκλογής του προέδρου από τη βάση, αλλά αν προκύψουν τέτοιου είδους ζητήματα αυτά θα επιλυθούν από το συνέδριο.

Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνουν πως δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα επιλογής ανάμεσα στην ηλεκτρονική εγγραφή νέων μελών ή στην αυτοπρόσωπη παρουσία τους.

Θα ισχύουν και τα δύο κι όποιος εγγράφεται ηλεκτρονικώς θα του ζητείται από το κόμμα να ενημερώσει από πού θα παραλάβει την κάρτα μέλους του με την οποία θα μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις κομματικές διαδικασίες.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει αύριο και το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα Οδικός χάρτης προς το συνέδριο.

Ο τίτλος που επιλέχθηκε δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί η συζήτηση να επεκταθεί στα αίτια της ήττας και σε κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του με το επιχείρημα πως κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε την εσωστρέφεια και θα ωφελούσε μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως κι αν έχει, θα είναι μία ευκαιρία για να λυθούν διαφορές όπως αυτή που έχει προκύψει ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στον Νίκο Παππά με αφορμή την ΕΡΤ.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση, εξάλλου, επιμένει ότι αυτήν τη στιγμή λείπει κάποιο θετικό πειστικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την αντιπολίτευση που ασκεί στην κυβέρνηση.

«Ποιοι θέλουν να ξανακυβερνήσουν»

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να θέσει, εμμέσως πλην σαφώς, το ερώτημα αν όλοι στην Κουμουνδούρου επιθυμούν να ξανακυβερνήσουν ή αισθάνονται ευχαριστημένοι με τις καρέκλες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος, άλλωστε, πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς επειδή έχει τάξει τα πάντα σε όλους όσοι κινούνται στα μέσα ενημέρωσης θα αναγκαστεί και να απογοητεύσει ορισμένους, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο εχθρούς που εμμέσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει τον άτυπο μιντιακό αποκλεισμό του, πέρα βεβαίως από την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδίκτυου γενικότερα.

 

 

 

 

 

 

Loading