INTIME

Στην Κρήτη μετά την Αχαΐα ο Αλέξης Τσίπρας

Μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά από την Αχαΐα τις ανά τη χώρα περιοδείες του, στο πλαίσιο των λαϊκών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της οργανωτικής του ανασυγκρότησης και του συνεδρίου του που υπολογίζεται πως θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν το Πάσχα (12 Απριλίου).

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η αξιωματική αντιπολίτευση, άλλωστε, βγήκε πρώτο κόμμα στο νομό και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ ο ίδιος ο αρχηγός της είναι βουλευτής Αχαΐας.

Πέραν τούτων, εξάλλου, η Αχαΐα αποτελεί διαχρονικό προπύργιο της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης την οποία φιλοδοξεί να εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του ανοίγματός του στη Σοσιαλδημοκρατία και στο πασοκικό ακροατήριο.

Σειρά μετά από την Αχαΐα θα πάρει η Κρήτη- ένα ακόμα προοδευτικό προπύργιο-, με τον κ. Τσίπρα να φιλοδοξεί να περιοδεύσει στους περισσότερους από τους 54 νομούς της χώρας, λειτουργώντας κι ως μαγνήτης για την εγγραφή νέων μελών.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις συνελεύσεις θα μιλούν ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κι ένας της Προοδευτικής Συμμαχίας, οι οποίοι θα συνεργάζονται με τις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές για την καλύτερη προετοιμασία του συνεδρίου και τη διεύρυνση του κόμματος.

Όσον αφορά το Οργανωτικό Γραφείο, σε αυτό συμμετέχουν 49 μέλη με τελευταίες προσθήκες τον Θάνο Μωραΐτη, τον Στέφανο Τζουμάκα, την Μαρία Ρεπούση και την Ζωή Καρκούλια.

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να ανακοινωθεί, και η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.

Η καθυστέρηση οφείλεται στην προσπάθεια που γίνεται κι από τον κ. Τσίπρα να εμπλουτιστεί με προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου που σήμερα δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ ή στην Προοδευτική Συμμαχία.

Συνδετικός κρίκος ο Κοτζιάς

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης στην οποία θα λάβουν μέρος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Κοτζιάς κι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

Ο επικεφαλής του Πράττω και πρώην υπουργός Εξωτερικών κινείται αυτόν τον καιρό στο παρασκήνιο ώστε να φέρει πιο κοντά το ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ.

Loading