INTIME

Μαζικότητα κι ενθουσιασμό βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Μαζικότητα κι ενθουσιασμό παρατηρούν στο Politik συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που τον συνοδεύουν στην περιοδεία του στην Αχαΐα, η οποία συνεχίζεται σήμερα Τρίτη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Όπως μας λένε, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να βγάζει λόγους, αλλά να ακούει τους πολίτες ούτως ώστε το κάλεσμά του για συστράτευση, εγγραφή στο κόμμα και, κυρίως, συμμετοχή στις διαδικασίες του να μην είναι ένα λεκτικό πυροτέχνημα, αλλά λόγος ουσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι τυχαίο που ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες, πέρα από την Ακράτα και το Αίγιο, και το μικρό χωριό του Σκιαδά Τριταίας, αφού επιθυμία του είναι να φτάσει το μήνυμά του έως και τα πιο απομακρυσμένα χωριά.

Σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, με αφορμή την άρση του αυτοδιοίκητου του φορέα και σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στην Αθήνα πριν μερικές ημέρες με το Δ.Σ. του.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με το προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, με βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση από την κυβέρνηση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα, την οποία στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τιμωρητική γιατί το κόμμα βγήκε πρώτο και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και, μάλιστα, με διαφορά.

Αργότερα, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ το βράδυ στις 7.30, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση– συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία ή όπως αλλιώς θα λέγεται η αξιωματική αντιπολίτευση μετά από το συνέδριο.

Όχι πάντοτε επιτυχημένες οι συνελεύσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι λαϊκές συνελεύσεις έχουν ξεκινήσει ήδη σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, δίχως όμως πάντοτε την αναμενόμενη συμμετοχή από τους πολίτες, όπως συνέβη στην Ηγουμενίτσα την προηγούμενη εβδομάδα μολονότι εκ των ομιλητών ήταν το νέο αστέρι του κόμματος και βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Την ίδια ώρα, πάντως, και οι «53+» ετοιμάζουν τη δική τους μάζωξη προκειμένου να διαμορφώσουν τη δική τους ενιαία στάση για το πώς διαμορφώνεται η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλ. Τσίπρας: Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους

 

Loading