Στρίβει διά της μη αντικατάστασης ο Τσίπρας

Η επόμενη συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για τη Novartis μετατέθηκε από σήμερα Τρίτη για την Πέμπτη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η παρουσία, ωστόσο, των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αναβολή της για την ερχόμενη εβδομάδα, σε μία προσπάθεια να βρεθεί συμφωνία ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και στο ΣΥΡΙΖΑ για το δέον γενέσθαι.

Το πιθανότερο είναι, πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αντικαταστήσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον πρώην υπουργό Επικρατείας, με τις δύο θέσεις τους να παραμένουν κενές μέχρι το τέλος των εργασιών της επιτροπής προκειμένου να καταδειχθεί η διασάλευση των κοινοβουλευτικών θεσμών από τη ΝΔ, δίχως όμως να κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για χρυσαυγίτικες πρακτικές.

Αυτή είναι και η επιθυμία, άλλωστε, των περισσότερων στην Κουμουνδούρου, οι οποίοι κατανοούν πως δεν είναι δυνατό Πολάκης- Τζανακόπουλος να παρίστανται σε κάθε συνεδρίαση της επιτροπής, παρακωλύοντας το έργο της.

Συνομιλητές, εξάλλου, του κ. Τσίπρα του επισημαίνουν πως υπάρχει πάντοτε ανοιχτή και η νομική οδός, ιδίως στη διόλου απίθανη περίπτωση παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την παραπομπή του ή μη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την επιτροπή, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε ΝΔ- ΚΙΝΑΛ να οδηγήσουν την έρευνα αποκλειστικώς εκεί όπου αυτά τα δύο κόμματα θέλουν.

Εσωκομματική γκρίνια για την επικοινωνιακή ανεπάρκεια

Την ίδια ώρα, καλά κρατεί η εσωκομματική γκρίνια για την επικοινωνιακή ανεπάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδίως ως προς την προώθηση των θέσεων του αρχηγού της.

Κομματικές πηγές φέρνουν ως πρόσφατο παράδειγμα την γκάφα Μητσοτάκη για τις δηλώσεις Πέτσα την οποία ανάδειξε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, αλλά δεν έφτασε στο ευρύ κοινό αφού υπήρξε σιωπητήριο από τα περισσότερα ΜΜΕ.

Μπορεί, εξάλλου, ηγετικά στελέχη να έχουν επιλέξει το τρολάρισμα στις εμφανίσεις τους στο ΣΚΑΙ, ωστόσο η αυτοθυματοποίηση επικρίνεται και στην Κουμουνδούρου με το επιχείρημα πως δεν μπορεί να πάει το κόμμα μακριά.

 

Loading