INTIME

Προς ηρωική έξοδο Πολάκης-Τζανακόπουλος

Με δύο βουλευτές λιγότερους από όσους του αναλογούν είναι το πιθανότερο να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προκαταρκτική επιτροπή για τη “σκευωρία” Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis ύστερα από την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να αντικαταστήσει τους Παύλο Πολάκη- Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στην αυριανή (Πέμπτη) συνεδρίαση της επιτροπής- αν δεν προκύψει νέα αναβολή- ναι μεν αναμένεται να παραστούν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο εκτιμάται πως και οι δύο θα αποχωρήσουν πάραυτα, κάνοντας επιθετικές δηλώσεις και σε βάρος του Κώστα Τασούλα, τον οποίο θα καλέσουν έστω και την ύστατη ώρα να τηρήσει την κοινοβουλευτική νομιμότητα, ενώ θα μιλήσουν και για συμπαιγνία ΝΔ- ΚΙΝΑΛ.

Σε αυτήν την τακτική φαίνεται πως κατάληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύστερα από σύσκεψή του με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθεί κι ένας συναινετικός τόνος στην επιστολή Τσίπρα σε Τασούλα για άλλα ζητήματα, εν είδει ενός έντιμου συμβιβασμού από τον οποίο δεν θα φαίνεται χαμένη καμία πλευρά.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, χαρακτηρίζουν αστειότητες υπονοούμενα σε δημοσιεύματα που θέλουν τον Χάρη Καστανίδη να προσεγγίζει το ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στηρίζει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά τη μη εξαίρεση Τζανακόπουλου- Πολάκη από την προκαταρκτική.

“Δεν είναι δυνατό να τα περιμένουν όλα από εμένα”

Όσον αφορά τα εσωκομματικά, δεν ήταν καθόλου τυχαία η χρονική συγκυρία που διάλεξε ο κ. Τσίπρας να συναντήσει τους βουλευτές του για ένα ποτό το βράδυ της Δευτέρας στου Ψυρρή.

Πέρα από την πολιτική επικαιρότητα- κυρίως Novartis, προσφυγικό, φορολογικό νομοσχέδιο, προϋπολογισμός- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος και στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Γι’ αυτό και κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενισχύσουν την προσπάθεια στις εκλογικές τους περιφέρειες ο καθένας εγγραφής νέων μελών.

Κι ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, διαπιστώνει ένα τέλμα μετά από τον αρχικό ενθουσιασμό, ενώ δεν είναι ικανοποιημένος από πολλούς για την αδράνειά τους.

Δεν είναι δυνατό να τα περιμένουν όλα από εμένα“, έχει πει χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του.

 

 

 

 

Loading