INTIME

Ο ΣΥΡΙΖΑ το πήρε απόφαση για Πολάκη-Τζανακόπουλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να δυναμιτίσει έτι περαιτέρω τις διαδικασίες στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για Παπαγγελόπουλο- Novartis.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε αυτό το πλαίσιο, το πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίασή της είναι οι πέντε βουλευτές της επιτροπής που ανήκουν στην αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουν την αναίρεση της εξαίρεσης των Παύλου Πολάκη- Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Αν, ωστόσο, το αίτημά τους δεν γίνει αποδεκτό, που μοιάζει να είναι και η πιθανότερη εξέλιξη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα επιδιώξουν να παραστούν στη συνεδρίαση κι αυτή θα συνεχιστεί με τους πέντε εναπομείναντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό προκειμένου να προχωρήσει η διερεύνηση του σκανδάλου, αρχής γενομένης με την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, ούτε ώστε να μην κατηγορηθούν εκ νέου από ΝΔ- ΚΙΝΑΛ πως φοβούνται τι έχει να πει ο πρώην Mr Novartis.

Οι ερωτήσεις που θα έθεταν Πολάκης- Τζανακόπουλος θα τεθούν έτσι κι αλλιώς“, προϊδεάζουν τους αναγνώστες του Politik κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να “εκδράμει” την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο των ανά την Ελλάδα περιοδειών του για την προσέλκυση νέων μελών στο κόμμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί, κι όχι τυχαία, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, περιοχές δηλαδή που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση κι από τη γενικότερη απαξίωση της ΔΕΗ.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, θα συναντήσει στις 18.00 το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ.

Οι ενστάσεις για Συνταγματική Αναθεώρηση

Παραλλήλως, στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται και για τη μάχη στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δίνοντας έμφαση στο μη διαχωρισμό εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών Κράτους- Εκκλησίας, στον τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας- είναι “κόκκινη γραμμή” η προτεινόμενη εκλογή του ακόμα και με σχετική πλειοψηφία των παρόντων-, στη μη συμπερίληψη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών με κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων δωροδοκίας, καθώς και μη συμπερίληψης προνοιών στην ψήφο αποδήμων που θα αποτρέπουν αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Απαντώντας σε ερώτηση του Politik στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το αν η επιστολή Τσίπρα για το άρθρο 86 εστάλη καθυστερημένα, όπως υποστηρίζει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημείωσε πως αυτή είναι πρόταση του κόμματος ήδη από την προηγούμενη Βουλή, την οποία ο πρόεδρός του απλώς επικαιροποίησε λόγω Novartis.

Loading