INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν προβοκάτσια στο Πολυτεχνείο

Στο ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται για προβοκάτσια την ημέρα του Πολυτεχνείου την οποία θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση, αν δεν έχει βάλει ήδη το λιθαράκι της με όσα έγιναν στην ΑΣΟΕΕ και τις δηλώσεις Βορίδη περί αναγκαστικότητας του ξύλου, προκειμένου να επιβάλει στους πολίτες το δόγμα “νόμος, τάξη κι ασφάλεια” και να τους αποπροσανατολίσει από τις αστοχίες της στο προσφυγικό και την κωλοτούμπα της στο Μακεδονικό, ύστερα κι από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Δεν ήταν τυχαίο, επίσης, πως ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε αρκετό χρόνο από τις δημόσιες παρεμβάσεις του στη Δυτική Μακεδονία πέρα από τα προαναφερθέντα και στην ασυλία που δίνεται σε τράπεζες για τα θαλασσοδάνεια σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΜΜΕ κι επιχειρηματίες με την επιστροφή πάνω από ενός δισ. ευρώ δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όσον αφορά το Πολυτεχνείο, στην αξιωματική αντιπολίτευση φοβούνται για προβοκάτσια που θα αφορά τους ίδιους, στοχοποίηση δηλαδή μελών τους ως μπαχαλάκηδων στην περίπτωση που γίνουν επεισόδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η ταύτιση της τρομοκρατίας- αν υποθέσουμε πως τα μπουκάλια, τα κράνη και τα κοντάρια στην ΑΣΟΕΕ αποτελούν πρώτη ύλη για τρομοκράτες- με τους φοιτητές που αγωνίζονται για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο.

Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου δεν θεωρούν γκάφα τη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου πως ο συριακός στρατός έχει πρόσβαση στο υλικό που βρέθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά αυτό εντάσσεται στην ακροδεξιά θεωρία που θέλει τη συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων- μεταναστών να είναι τζιχαντιστές.

Από αναβολή σε αναβολή

Στο μεταξύ, νέα αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα παίρνει η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αφού ούτε αυτή την εβδομάδα συγκλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνεχίζει τις επαφές του με ανθρώπους του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την ΚΟΕΑ και την Πολιτική της Γραμματεία, μολονότι κι ο ίδιος τρενάρει τις εξελίξεις φοβούμενος την εσωκομματική αντίδραση στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Loading