INTIME

Τρίζει η καρέκλα Ηλιόπουλου πριν καν την πάρει!

Μόνο σίγουρο δεν θα πρέπει να θεωρούμε πως ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι ο επόμενος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο Politik άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, μολονότι ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων παρουσιάζεται ως φαβορί για την κατάληψη αυτής της θέσης μετά από το συνέδριο.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Οι δεύτερες σκέψεις σχετίζονται με την αναγκαιότητα αξιοποίησης ενός στελέχους με μεγαλύτερη εμπειρία στο οργανωτικό κομμάτι, προϋποθέσεις που καλύπτουν ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίοι έχουν διατελέσει γραμματείς του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, καθυστερεί το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου γιατί εκτιμά πως ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του τόσο σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με την εσωκομματική του αντιπολίτευση.

Για τον μεν πρωθυπουργό πιστεύει ότι βρίσκεται ακόμα στο μήνα του μέλιτος, επομένως ο αντιπολιτευτικός και προγραμματικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούγεται όσο κι όπως θα έπρεπε από τους πολίτες.

Όσον αφορά τους 53+ και τους υπόλοιπους οι οποίοι στην Κουμουνδούρου διαφωνούν με τη στρατηγική διεύρυνση του προέδρου τους εικάζεται πως οι αντιδράσεις τους θα καταπραΰνονται με το πέρασμα του χρόνου κι όσο καθίσταται σαφέστερο ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας η άνευ όρων διεύρυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όχι απλώς φιλοδοξία του κ. Τσίπρα να τη μετατρέψει σε αρχηγοκεντρικό κόμμα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλοι συμφωνούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το 31,5% των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου καθιστά τον κ. Τσίπρα αδιαφιλονίκητο ηγέτη του κόμματος, καθώς κι ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει.

Μόνο που η εσωκομματική αντιπολίτευση επιμένει στην αποφυγή της πασοκοποίησής του την ίδια ώρα που οι προεδρικοί και οι πασοκογενείς δηλώνουν ανοιχτοί προς όλους δίχως αποκλεισμούς λόγω διαφορετικών κομματικών καταβολών.

Οι 53+ διαφωνούν, επίσης, στην εκλογή προέδρου από τη βάση έστω κι αν αυτή η βάση θα οριοθετείται στα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όταν πραγματοποιηθεί το συνέδριο, όπως είναι η επιθυμία του κ. Τσίπρα.

Τα ρίχνουν στα ΜΜΕ

Οι αντιπολιτευόμενοι τον πρώην πρωθυπουργό επιθυμούν, επίσης, την αυτοπρόσωπη εγγραφή των νέων μελών στις τοπικές οργανώσεις κι όχι απλώς την ηλεκτρονική εγγραφή τους στο www.isyriza.gr.

Όπως κι αν έχει, πάντως, παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα μια στασιμότητα στην εγγραφή μελών, ενώ σε σχέση με την κριτική για υποτονική αντιπολίτευση οι προεδρικοί απαντούν πως πρόκειται για λανθασμένη εικόνα προς τα έξω που οφείλεται στον αποκλεισμό ή στις επιθέσεις κάτω από το τραπέζι που δέχεται το κόμμα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Loading