INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Σηκώνουν το γάντι για τις διπλές κάλπες

Στο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν το γάντι που τους πέταξε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, για διπλές εκλογές στην περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συναινέσει στην κατάργηση της απλής αναλογικής από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

propoli

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν στην αποδόμηση μιας ακόμα μεταρρύθμισής τους, πολλώ δε μάλλον όταν και στην πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση επέμειναν στη συμπερίληψη της υποχρεωτικότητας αναλογικού εκλογικού συστήματος.

Εκτιμούν, εξάλλου, πως όσο θα καθυστερεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες τόσο και θα αποκαλύπτεται το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησής του, με τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο και στην εκλογική της απήχηση.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, αποδοκιμάζουν την κυβερνητική στάση να απομονώνει την περίπτωση του διορισμού του 80χρονου Κώστα Πατέρα στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας από τους υπόλοιπους ρουσφετολογικούς διορισμούς.

Αντιθέτως, πιστεύουν ότι προστέθηκε απλώς ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της αναξιοκρατίας που ξεκίνησε με το νόμο για το επιτελικό κράτος.

Αποδοκιμάζουν, επίσης, και την προσπάθεια συμψηφισμού από την πλευρά της ΝΔ με τον «ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ» που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτον γιατί πρόκειται για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και, κυρίως, γιατί εκείνος δεν έταξε ποτέ ψήφους στον Αλέξη Τσίπρα για να τον κάνει διοικητή νοσοκομείου.

Θυμίζουν, επίσης, πως ο κ. Πατέρας έφυγε από τους ΑΝΕΛ όταν το κόμμα του Πάνου Καμμένου αρνήθηκε να του κάνει το ίδιο χατίρι.

«Κατά τα άλλα, τους έφταιγε ο Νίκος Καρανίκας», αναφέρουν με σκωπτικό τρόπο οι ίδιες πηγές.

«Τους ξέρω πολλά χρόνια»

Παραλλήλως, κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη πως έχει επιλέξει για το προσφυγικό να ακολουθήσει την ατζέντα του Κυριάκου Βελόπουλου με τα κλειστά κέντρα κράτησης και τη μετεγκατάσταση σε ξερονήσια αντί να πιάσει το χέρι που του έχει τείνει ο κ. Τσίπρας ώστε να το αναδείξουν από κοινού ως ευρωπαϊκό πρόβλημα μαζί με την ευθύνη της Τουρκίας στη διόγκωσή του.

Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχουν αρκετοί στο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούν τον πρόεδρο του κόμματος πως δείχνει ακόμα υπερβολική εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που τον έχουν απογοητεύσει πολλάκις, αλλά δεν επιθυμεί να τους κακοκαρδίσει με το επιχείρημα πως τους ξέρει πολλά χρόνια.

Loading