INTIME

Πώς ο Αγγελής «καίει» τον Αβραμόπουλο

«Το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis δέχθηκε την Τετάρτη καίριο πλήγμα», σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στη μαρτυρία του οποίου έχουν επενδύσει ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, παραδέχθηκε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το FBI υπήρχε ροή χρήματος από τροφοδότη λογαριασμό στην Ελβετία σε λογαριασμό στενού συγγενικού προσώπου του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ.

Επίσης, πάντοτε σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Αγγελής παραδέχθηκε ότι ως επόπτης ασχολήθηκε μόνο ενάμιση μήνα, ίσως και λιγότερο όπως είπε, και δεν είχε γνώση ούτε για το ένα τρισεκατομμυριοστό της δικογραφίας.

Οπότε προκύπτει το ερώτημα αφού δεν είχε γνώση της δικογραφίας με ποιο δικαίωμα απειλούσε τους εισαγγελείς Διαφθοράς να προβούν σε ενέργειες που αφορούσαν την ουσία της υπόθεσης.

Ακολουθούν διάλογοι- «φωτιά» από την προκαταρκτική επιτροπή:

Αγγελής: Εξαρχής παράνομη η είσοδος Μανιαδάκη στο καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Το αναφέρω αυτό και στην αναφορά μου. Δεν θα μπορούσε να κληθεί ούτε ως απλός μάρτυρας. Ήταν ρητώς κατονομαζόμενος ως ύποπτος και έτσι θα έπρεπε να κληθεί.
[11/12, 15:56] Μπούγας: Πώς καλείται ο προστατευόμενος μάρτυρας;

Αγγελής: Η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο. Ο εισαγγελέας δεν μπορεί να ξέρει από την αρχή. Έρχεται ως απλός μάρτυρας και βέβαια οι μάρτυρες δεν πάνε με δικηγόρο.

Λάππας: Κάποιος εδώ κόντεψε να καταθέσει με δικηγόρο.
[11/12, 16:05] Ερώτηση Πλεύρη για λογαριασμό (Αβραμόπουλου)

Αγγελής: Τα αναφέρω όλα στην τρίτη σελίδα της αναφοράς μου (σύμφωνα με την κατάθεση που ο ίδιος έχει δώσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος). Οι Αμερικανοί μας είπαν για λογαριασμό πρώην υπουργού στο εξωτερικό. Ζήτησα από το FBI τα στοιχεία του λογαριασμού. «Εμείς σου δίνουμε τις πληροφορίες, είναι δική σας δουλειά να βρείτε τα υπόλοιπα».

[11/12, 16:17] Πλεύρης: Τι σχέση έχετε με Παπαγγελόπουλο;

Αγγελής: Από φιλικές έως ουδέτερες. Δεν βγαίναμε και για καφέ.

Πλεύρης: Ποιος ο λόγος που στρέφεται εναντίον σας; Έγραψε και σχετικό άρθρο. Θεωρεί ότι θίγεται;

Αγγελής: Θέλει να με υποβαθμίσει.

Πλεύρης: Ο Ρασπούτιν είναι το ίδιο πρόσωπο που παρενέβαινε στη Ράικου;

Αγγελής: Ναι.

Λάππας: Λέτε ότι ήταν παράνομη όλη η διαδικασία. Το συμβούλιο Εφετών όμως που εξέτασε την αίτηση Λοβέρδου για εξαίρεση της κ. Τουλουπάκη την απέρριψε.

Αγγελής: Επόπτευα την κ. Τουλουπάκη όχι το συμβούλιο Εφετών.
[11/12, 16:45] Λάππας: Κύριε Αγγελή, ό,τι είπατε στη χθεσινή συνεδρίαση μετά το μεσημέρι, τα είχε προαναγγείλει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα από χθες το πρωί με τίτλο: όπως αποκαλύπτει στο Πρώτο Θέμα ο Αγγελής… Ποιος έκανε τη διαρροή;

Αγγελής: Χθες δεν σας είπα κάτι καινούριο, δε μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου.

Λάππας: Αυτή η εφημερίδα σας φιλοξενεί τέταρτη φορά.

Αγγελής: Κι εγώ από τις εφημερίδες μάθαινα τι συμβαίνει στην εισαγγελία Διαφθοράς.
Αγγελής: «Είπα στους τρεις εισαγγελείς που είχαμε πάει στη Βιέννη για τη συνάντηση με τους Αμερικανούς, πως αν τολμήσουν να ασκήσουν δίωξη κατά πολιτικών προσώπων θα φροντίσω να σας ασκηθεί δίωξη και να τιμωρηθείτε αυστηρά»Ερώτηση για τον λογαριασμό και τι καλύπτει αυτός.

Η απάντηση ήταν πως το σπίτι του γιου του πολιτικού είναι ενοικιαζόμενο και πληρώνει χρήματα κάθε μήνα. Δεν ξέρουμε ποσά που έρχονται κάθε μήνα από λογαριασμό στην Ελβετια. Ξέρουμε πως ο λογαριασμός στην Αμερική έχει 30.000 (δεν ξέραμε δολάρια ή ευρώ).

Η Τουλουπακη έκανε για αυτό ξεχωριστό report στην εισαγγελία Αρείου πάγου. Δεν το γνωρίζω εγώ».

Γ.Σ.

Loading