ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καμμένος επιχείρημα των προεδρικών
INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καμμένος επιχείρημα των προεδρικών

Το παράδειγμα του Πάνου Καμμένου προβάλλουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσκείμενα στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αντικρούσουν την εσωκομματική αμφισβήτηση για το μετασχηματισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ειδικότερα, υπενθυμίζουν πως για τέσσερα χρόνια συγκυβερνήσαν με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε ένα κόμμα που τοποθετείται στην Κεντροδεξιά.

Επομένως, όποιος εκφράζει σκεπτικισμό για στελέχη τα οποία προέρχονται από αυτό που συνηθίζαμε να λέμε κεντροαριστερός χώρος, πρέπει να υπάρχει κι ένα μέτρο σύγκρισης.

«Όταν συγκυβερνήσαμε με τους ΑΝΕΛ δεν αποκλίναμε από τις ιδέες μας, τη στρατηγική και τις αρχές μας, συνεπώς ο στόχος της ένταξης στελεχών του προοδευτικού χώρου και πολιτών που έδωσαν μαζί μας πολλές εκλογικές μάχες είναι απολύτως θεμιτός, αναγκαίος και διαρκής», σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα, επισημαίνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφύγει, σε προγραμματικό επίπεδο, να κινείται μέσα σε μνημονιακά απόνερα και να απομακρύνει την αίσθηση της αυτάρκειας και της αυταρέσκειας που διακατέχει ορισμένους στο κόμμα.

«Η Μακεδονία μία, το Αιγαίο δύο»

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, υπογραμμίζουν την υποκρισία της ΝΔ από τη μία να θεωρούσε προεκλογικώς εθνικώς επιζήμια τη Συμφωνία των Πρεσπών και σήμερα να αφήνει να εννοηθεί μέσα από «λαγούς» της, όπως ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, κι ο δημοσιογράφος Θανάσης Μαυρίδης, πως έχει λογική η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

«Η Μακεδονία είναι μία κι ελληνική, αλλά το Αιγαίο μπορεί να είναι δύο και το ένα τουρκικό», σχολιάζουν σκωπτικώς κομματικές πηγές, οι οποίες τονίζουν πως ήταν η τροχιοδρόμηση του αγωγού East Med επί κυβέρνησης Τσίπρα, με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ, που ανάγκασε τον Ταγίπ Ερντογάν να εντείνει την προκλητικότητά του και να φτάσει σε συμφωνία με την παραπαίουσα κυβέρνηση της Λιβύης.

Οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η κατάσταση αν είχαμε αφήσει την Τουρκία να αλωνίζει και στα Βαλκάνια στην περίπτωση που δεν είχε προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφέρουν, επίσης, πως η ελληνική στρατηγική δεν μπορεί να βασίζεται κυρίως στο ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Loading