INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: «Κατάσταση εκτροπής-μεθοδευμένη τακτική»

Για κατάσταση εκτροπής κάνουν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν μέρος το βράδυ της Πέμπτης- ήταν αρκετοί αυτοί- στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή και της Νεολαίας του κόμματος, έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αφορμή τις καταγγελλόμενες αστυνομικές ακρότητες στο Κουκάκι.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

«Κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί.

Οι βιαιότητες είναι μεθοδευμένη τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με το επιχείρημα πως ψηφίστηκε προσφάτως από τον ελληνικό λαό με αυτήν την ατζέντα», σημειώνει στο Politik βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στη διαμαρτυρία.

Στο μεταξύ, δεν ήταν καθόλου τυχαίο το μεικτό ύφος που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό για να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση.

Η επιθετικότητα για τα ζητήματα της καθημερινότητας και της αστυνομικής αυθαιρεσίας θα συνδυάζεται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τη διάθεση συναίνεσης για τα εθνικά θέματα και δη τα ελληνοτουρκικά.

Η εθνική ομοψυχία, ωστόσο, που είναι διατεθειμένος να επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ- φάνηκε και στην υπερψήφιση του κονδυλίου στον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες- δεν μπορεί να θεωρηθεί λευκή επιταγή ξεπλύματος χονδροειδών ψεμάτων, στελνουν το μήνυμα από την Κουμουνδούρου, αναφερόμενοι στις περιπτώσεις των «πτυχίων» των Αντώνη Διαματάρη κι Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ούτε είναι διατεθειμένοι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, μιλώντας δημοσίως ξανά και ξανά για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, όπως πράττει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τον οποίο κατηγορούν για στρατιωτικοποίηση του ζητήματος.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, θεωρούν κρίσιμο το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, εκτιμώντας πως αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική στήριξη της Ουάσιγκτον.

Βλέπουν συναίνεση και για ΠτΔ

Την ίδια ώρα, στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θεωρούν καθόλου απίθανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε να προτείνει τελικώς την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας είτε κάποιο πρόσωπο προερχόμενο από τη ριζοσπαστική Αριστερά ή την Κεντροαριστερά που θα μπορούσε να υπερψηφίσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός έχει προκρίνει- λόγω και των δυσκολιών με την Τουρκία- τη συναίνεση από τη σύγκρουση που θα προμήνυε μια υποψηφιότητα με καθαρά κεντροδεξιά ή δεξιά χαρακτηριστικά, τύπου Αντώνη Σαμαρά.

Loading