INTIME

«Δεν επηρέασαν Πολάκης-Σκουρλέτης τις αποφάσεις»

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαψεύδουν πως τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία (όπως ονομάστηκε τελικώς με πιο εύηχο τρόπο το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης) αποτελούν απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εσωκομματική αντιπολίτευση, που δεν βλέπει με καλό μάτι το μετασχηματισμό της παράταξης με την ένταξη σημιτικών και παπανδρεϊκών από το ΠΑΣΟΚ.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η συμμετοχή, άλλλωστε, προσώπων όπως ο Νίκος Μπίστης, ο Αντώνης Λιάκος κι ο Παναγιώτης Παναγιώτου, οι οποίοι έχουν απευθείας αναφορά στην περίοδο του εκσυγχρονισμού, είχε αποφασιστεί εδώ και πολύυ καιρό, πολύ πριν την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά του Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Μπίστης, άλλωστε, αποτελεί συχνό συνομιλητή του κ. Τσίπρα είτε εντός είτε εκτός Κουμουνδούρου.

Είναι πολύ πιθανό, εξάλλου, να πραγματοποιηθεί ιδιαίτερη συνάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού  Υγείας με τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να χαμηλώσει ο πρώτος τους τόνους.

Συχνή συνομιλήτρια του κ. Τσίπρα, ο οποίος την εκτιμά πολύ, αποτελεί εδώ και καιρό και η Ρεγγίνα Βάρτζελη, πρώην διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία επίσης συμμετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Γι’ αυτό και οι συνεργάτες του προέδρου τουυ ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσουν πως η συμμετοχή της σε αυτό αποτελεί άδειασμα τοου Πάνου Σκουρλέτη και της δημόσιας αποδοκιμασίας του στον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ.

Το Συμβούλιο θα παράγει πολιτική

Το Πολιτικό Συμβούλιο αποτελείται από 41 μέλη- τους 23 της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και 18 από  την Προοδευτιική Συμμαχία- με τρεις να προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ- Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης-, καθώς και μία εκπρόσωπο, την Σοφία Πανδή, της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη.

Ο ρόλος του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως θα διαφανεί και στη σημερινή (Δευτέρα) πρώτη συνεδρίιασή του, θα είναι να παράγει  πολιτικές θέσεις που θα απηχούν το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μέχρι την πραγματοποίηση του συνεδρίου οπότε και τα νέα όργανα και τα νέα πρόσωπα θα έχουν «μπετονάρει» τους ρόλους τους.

Ενδεχομένως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα το πρωί στον Γιώργο  Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

 

Loading