INTIME

ΣΥΡΙΖΑ:Το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ έγινε μάθημα

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραχωρήσει συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η σχέση, άλλωστε, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον εφοπλιστή μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί ακόμα εχθρική.

Αυτό που μέτρησε περισσότερο είναι η ανάγκη που αισθάνονται στην αξιωματική αντιπολίτευση να αξιοποιούν οποιαδήποτε χαραμάδα τους προσφέρεται από τα συμβατικά ΜΜΕ προκειμένου να επικοινωνούν τις απόψεις τους.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, δεν ξεχνούν πως η συνέντευξη Τσίπρα στο ΣΚΑΙ λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου βοήθησε στη μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ, αλλά και να αντιληφθούν πόσο τους στοίχισε το εμπάργκο στο σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο ίδιος ο διευθυντής του Βήματος, εξάλλου, Αντώνης Καρακούσης, έσπευσε να διαβεβαιώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημοσιογραφική δεοντολογία με την οποία θα παρουσιαζόταν η συνέντευξη, όπως και συνέβη.

Όπως κι αν έχει, συνεργάτες του κ. Τσίπρα διαβεβαιώνουν ότι δεν χτίστηκε καμία γέφυρα συνεννόησης με τον κ. Μαρινάκη, αναφέροντας με νόημα πως οι πολλές υποσχέσεις που έχει μοιράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολλούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας θα του γυρίσουν μπούμερανγκ.

Κι αυτό γιατί θα έρθει η στιγμή που δεν θα μπορεί να ικανοποιεί τους πάντες και τότε κάποιοι θα στραφούν εναντίον του.

Οι ίδιες πηγές, άλλωστε, εκτιμούν πως η συνέντευξη Τσίπρα στο Βήμα ήταν κι ένα μήνυμα του κ. Μαρινάκη στο Μαξίμου να μην τον θεωρεί δεδομένο.

Αυτό, μάλιστα, εκτιμάται πως θα φανεί και στη γραμμή του νέου MEGA, το οποίο ο νέος ιδιοκτήτης του, για διάφορους λόγους, δεν επιθυμεί να γίνει ένας ακόμα ΣΚΑΙ.

Ως προς την ουσία, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε με τη συνέντευξή του αυτό που έχουμε γράψει εδώ και καιρό, την επιθυμία του δηλαδή να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά.

Απάντηση στη συμφωνία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για Πρόεδρο

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού, ζητά την επίσπευση της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας συνδέοντάς τον με την κρίση με την Τουρκία, για την οποία τον χαρακτηρίζει στους συνεργάτες του ως τον καταλληλότερο για να την αντεπεξέλθει, παραλλήλως με το «κάψιμο» πιθανών υποψηφιοτήτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Έρχεται, εξάλλου, κι ως απάντηση στην προτεραιοποίηση της αλλαγής του εκλογικού νόμου από την ανακοίνωση της επιλογής Μητσοτάκη για ΠτΔ, που προαναγγέλλει συμφωνία με το ΚΙΝΑΛ κι επομένως Κεντροαριστερό Πρόεδρο κι όχι τον κ. Παυλόπουλο.

Loading