Φωτογραφία αρχείου

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγνωρίζουν τα προσόντα Σακελλαροπούλου

Η εσπευσμένη ανακοίνωση του ονόματος της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, αποδίδεται στο ΣΥΡΙΖΑ στη χειρότερη ημέρα της κυβέρνησης από τότε που ανάλαβε την εξουσία!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Θεωρούν, δηλαδή, πως σχετίζεται άμεσα με το βατερλό της μη συμμετοχής της Ελλάδας στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη και στην επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όταν μέχρι πρότινος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του το θεωρούσαν αχρείαστο.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν καλύπτουν την αμηχανία και συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα στο άκουσμα του ονόματος της κυρίας Σακελλαροπούλου, η οποία άλλωστε προήχθη επί ΣΥΡΙΖΑ στην θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, επισημαίνουν- υποστηρίζεται στο Politik κι από δικαστικές πηγές- πως επί ημερών τους η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης δεν γινόταν με κομματικά κριτήρια.

Παραλλήλως, κατηγορούν τον πρωθυπουργό για υποκρισία κατά την έμμεση ανάφορά στο διάγγελμά του για το ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κι αυτό γιατί είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που διόρισε ελάχιστες γυναίκες στο υπουργικό του συμβούλιο και σε συνέντευξή του στο BBC είχε υποστηρίξει πως δεν είχε βρει περισσότερες κατάλληλες για το αξίωμα του υπουργού.

Όπως κι αν έχει, και στο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι η κυρία Σακελλαροπούλου υπήρξε μία πολύ καλή δικαστικός, ακριβοδίκαιη και με δημοκρατικές αναφορές.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, πληροφορούμαστε πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νίκος Παππάς κι ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης, είχαν συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος τους ζήτησε εξηγήσεις για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη συμφωνία αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας της χώρας μας με τη δική του.

Τους υπενθύμισε, μάλιστα, πως ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία και την είχε συντάξει κατ’ ουσία για να λάβει την απάντηση πως στην πολιτική πρέπει να δίνεις για να παίρνεις, κάτι που δεν έγινε με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη.

Αναφορικώς με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν μόνο την κατάργηση του άρθρου 50, που δίνει τη δυνατότητα διορισμού στο Δημόσιο ακόμα και κατόχων πτυχίων μη αναγνωρισμένων κολεγίων του εξωτερικού, αλλά και την κατάργηση της… κατάργησης περίπου 30 πανεπιστημιακών σχολών σε όλη τη χώρα.

Ο Τσίπρας κρατά χαμηλούς τόνους

Όσον αφορά τα εσωκομματικά, στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας δεν έλειψαν οι κόντρες ανάμεσα σε παλαιοσυριζαίους και πασοκογενείς για την κατανομή αρμοδιοτήτων, οι οποίες αλληλοσυμπλέκονται με τις αρμοδιότητες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και των τομέων εργασίας του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, κρατά χαμηλούς τους τόνους, περιμένοντας το ξεκαθάρισμα του συνεδρίου από το οποίο ευελπιστεί να βγει πανίσχυρος κι αδιαμφισβήτητος.

Loading