ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Γεννηματά: «Οι ξενοδόχοι τρέχουν και οι εργαζόμενοι αγωνιούν»

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τουρισμό, άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο STAR, η κ. Γεννηματά, τόνισε, «είναι μεγάλο το πλήγμα για την οικονομία μας, γιατί γνωρίζουμε ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα. Γι’ αυτό φωνάζουμε μήνες τώρα ότι θα έπρεπε η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά δημιουργεί αντικίνητρα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία».

propoli

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «θα έπρεπε να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 6% για να είναι ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός», ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε «να ανακοινώσει ότι θα είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου για τις εταιρίες που πλήττονται».

Θα έπρεπε να προλάβουν καταστάσεις

«Καθυστέρησαν να βγάλουν αποφάσεις για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. 400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό είναι στον αέρα γιατί αρνείται η κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι κατώτερο των περιστάσεων και μίζερο. Μόλις το 4% των καταλυμάτων έχει ανταποκριθεί. Υγειονομικά πρωτόκολλα δεν υπάρχουν. Ξεκίνησαν να μιλούν για υγειονομικές ζώνες και μετά την κατακραυγή το πήραν πίσω. Μετά ήρθαν τα δωμάτια καραντίνας, τώρα αναζητούνται ξενοδοχεία καραντίνας. Τρέχουν οι ξενοδόχοι , οι εργαζόμενοι αγωνιούν και δημιουργείται ένα κλίμα εξαιρετικά δύσκολο για την οικονομία», κατέληξε.

Loading