EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σαντορινιός: «Όμορφος αποδομημένος μουσακάς, η λίστα με τα ΜΜΕ»

Στο ζήτημα της λίστας των ΜΜΕ της καμπάνιας για το «μένουμε σπίτι», αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

«Το θέμα είναι πως δόθηκαν αυτά τα 20 εκατομμύρια» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός.

propoli

«Το κριτήριο είναι ποιος είναι πιο καλά πιο φίλα προσκείμενος προς την κυβέρνηση. Αυτή η λίστα είναι προφανώς μαγειρεμένη γι’ αυτό το λόγο ζητάμε κι εμείς τις αρχικές εντολές κατανομής. Για να δούμε πραγματικά τι συμβαίνει, γιατί εδώ φαίνεται ότι έχουν αλλαχθεί και τιμολόγια.

Είναι προφανές ότι υπάρχουνε ζητήματα για το τι τελικά έχει δοθεί στα μέσα ενημέρωσης και με ποιόν τρόπο έχει δοθεί. Αλλιώς δεν θα καθυστερούσε και τόσο πολύ η λίστα. Εγώ μάλιστα σκεφτόμουν να την χαρακτηρίσω έναν “όμορφο αποδομημένο μουσακά με σπαράγγια”, ένα καλά μαγειρεμένο φαγητό».

Οτιδήποτε συζητείται αυτή τη στιγμή στη δημόσια σφαίρα, αφήνει τον κόσμο παγερά αδιάφορο

«Δεν μπορεί να μας παρακολουθήσει η κοινωνία όταν συζητάμε για σκάνδαλα, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης, επιχειρήσεις οι οποίες κλείνουν, όταν υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν εντάσσονται σε κανένα από τα μέτρα και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ειδικά στην εστίαση. Οτιδήποτε συζητείται αυτή τη στιγμή στη δημόσια σφαίρα, τους αφήνει παγερά αδιάφορους.

Για τον απλούστατο λόγο, ότι αυτό που έχουν να αντιμετωπίζουν είναι το πως θα επιζήσουν και πως θα μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους».

Η κυβέρνηση επενδύει στην σκανδαλολογία και δεν απαντά σε κρίσιμα ζητήματα

«Εδώ φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, δυο πρώην υπουργών, ενός νυν βουλευτή (δεν ξέρω τα ονόματα) και ενός υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συναγελάζονταν με εγκληματίες και σε αυτό το τρίγωνο υπήρχαν και δικαστικοί και αστυνομικοί και όλα αυτά έχουν καταγγελθεί στη δικαιοσύνη από το 2017. Αυτοί είναι λοιπόν το πραγματικό παρακράτος το οποίο λειτούργησε και έκανε εκβιασμούς σε επιχειρήσεις, έστηνε δίκες, έκανε trafficing. Αυτά δεν πρέπει να ελεγχθούν και για όλα αυτά στη δημόσια σφαίρα δεν ακούγεται τίποτε, ακούγεται ο κατά τα άλλα τώρα πλέον αξιόπιστος κ. Καλογρίτσας».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, τόνισε ότι έχουν ανοίξει λίγα ξενοδοχεία, ενώ κάποια άλλα καθυστερούν την έναρξη λειτουργίας τους επειδή δεν έχουν κρατήσεις. Την ίδια ώρα, τόνισε «ανοιγοκλείνουν τα σύνορα χωρίς κανένας να γνωρίζει τι συμβαίνει και εκεί δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις της β. Ελλάδας».

«Έχουν δημιουργήσει ένα αλαλούμ και το υπουργείο τουρισμού και το υπουργείο εξωτερικού. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον τουρισμό με μεγαλύτερη σοβαρότητα που είναι το πιο σημαντικό μας προϊόν.

Ακούστε εδώ όσα είπε ο κ. Σαντορινιός στον Flash 99.4

Loading