Ά. Γεωργιάδης σε αρτοποιό για την ακρίβεια: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο, η κυβέρνηση σας έχει στηρίξει…» (vid)

Ενταση επικράτησε στον αέρα του ΣΚΑΪ μεταξύ ενός αρτοποιού και του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Α. Γεωργιάδης πήρε τηλέφωνο προκειμένου να απάντησει σε αρτοποιό που περιέγραψε το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και καταναλωτές μετά την κατακόρυφη αύξηση στα σιτηρά.

Όπως κατήγγειλε ο αρτοποιός η τιμή του ψωμιού πήγε στο 1 ευρώ από 0,80 λεπτά και θα έπρεπε σύμφωνα με την έκρηξη στην τιμή του αλευριού να πάει στο 1,30 αλλά αυτό δεν είναι εφικτό καθώς «ο κόσμος δεν θα μπορεί να αγοράσει ψωμί και θα κλείσω».

Παράλληλα, ο αρτοποιός επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία στους ελέγχους λέγοντας ότι δεν κάνει ελέγχους εκεί που πρέπει παρά μόνο στους μικρούς.

Η τοποθέτηση του αρτοποιού πυροδότησε την τηλεφωνική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη που αρχικά είπε: «βγήκα για να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Η ΔΙΜΕΑ κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, χονδρεμπορικές αλυσίδες, όχι στον κ. Σέκο. Πρόστιμα από 150.000 μέχρι 600.000 – 700.000. Δηλαδή η υπηρεσία μας πάει πρώτα στους μεγάλους και όχι στους μικρούς όπως ακούστηκε προηγουμένως».

Για την αύξηση στην τιμή του ψωμιού ανέφερε «νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το στάρι έχει τετραπλασιαστεί παγκόσμια. Το στάρι δεν είναι εγχώρια παραγόμενο προϊόν, η μεγαλύτερη ποσότητα είναι εισαγόμενη». Ο κ. Σέκος πρότεινε στον κ. Γεωργιάδη η κυβέρνηση να βοηθήσει τον εισαγωγέα για να μην βγαίνουν στην αγορά οι ανατιμήσεις. «Να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το στάρι και πόσα αγαθά ακόμα; Αντιλαμβάνεστε πως αυτό χρειάζεται άπειρα χρήματα; Έχουμε άπειρα χρήματα; Εσας ως επιχείρηση δεν σας έχει στηρίξει αυτή η κυβέρνηση; και φωνάζετε τόση ώρα;» είπε ο κ. Γεωργιάδης για να του απαντήσει ο κ. Σέκος: «φωνάζω γιατί με πνίγει το δίκιο!».

«Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο. Είπατε ότι δεν κάνουμε ελέγχους στους μεγάλους… Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Αρα δεν σας πνίγει κανένα δίκιο και σας έχουμε στηρίξει, η ομοσπονδία τέσσερις φορές. Εδώ έχουμε πόλεμο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Όπως επιδοτήσατε το ρεύμα να επιδοτήσετε και το στάρι», ανέφερε ο κ. Σέκος για να του πει ο υπουργός: «η επιδότηση του ρεύματος θα φτάσει στον φούρνο».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Η τιμή στο σιτάρι έχει υπερτριπλασιαστεί παγκοσμίως» (vid)