Α. Μυλωνάκης: Η Ελληνική Λύση είναι αρκετά προβληματισμένη και ανήσυχη για την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη

Α. Μυλωνάκης: Η Ελληνική Λύση είναι αρκετά προβληματισμένη και ανήσυχη για την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη

«Η Ελληνική Λύση καλεί την κυβέρνηση να ξεκινήσει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει, και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, για να προφυλάξει την εθνική μας κυριαρχία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος για εξωτερικά θέματα Αντώνης Μυλωνάκης μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης ανέφερε πως η Ελληνική Λύση είναι αρκετά προβληματισμένη και ανήσυχη για την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και σημείωσε πως οι τελευταίες ημέρες απογοήτευσαν και τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό.

Ο τομεάρχης της Ελληνικής Λύσης κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκινήσει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει, και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, για να προφυλάξει την εθνική μας κυριαρχία» και σημείωσε ότι «κάθε άλλο από αυτό, οφείλεται ή σε αδράνεια, ή σε αμέλεια, ή σε μια επιλογή διαφορετική». 

Ειδικότερα, είπε πως η Σύνοδος Κορυφής (του ΝΑΤΟ) απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η ακολουθητέα εξωτερική πολιτική όχι μόνο είναι προβλέψιμη, αλλά δεν προβλέπει η ίδια αυτά τα οποία θα γίνουν. «Είδαμε τον Ερντογάν, για άλλη μια φορά, να κερδίζει τουλάχιστον τις εντυπώσεις. Κέρδισε όμως στην πραγματικότητα αρκετά. Είδαμε τον Αμερικανό Πρόεδρο που μέχρι πριν από λίγο καιρό υπόσχονταν στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα μείνει έξω από το πρόγραμμα της αναβάθμισης και της αγοράς των F16 Block 70 και αναβάθμιση των ήδη 40 υπαρχόντων στην Τουρκία F16 Block 52 Advanced. Είδαμε μια συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τις υπό ένταξη χώρες στο ΝΑΤΟ, να φέρνει στο προσκήνιο την άρση του εμπάργκο των οπλικών συστημάτων και των ανταλλακτικών για την Τουρκία. Αυτό σημαίνει πολλά για τα εργοστάσια της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, τα οποία δεν υπήρχαν μέχρι τώρα. Και, τέλος, είδαμε μια στροφή περίεργη του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας. Σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίζεται ότι χθες έγιναν 147 υπερπτήσεις και παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου. Ποιες εννοεί ο Ερντογάν; Μήπως εννοεί τις πτήσεις πάνω από τα ελληνικά μας νησιά; Μήπως θεωρεί de facto ότι τα ελληνικά νησιά δεν είναι στη δική μας εθνική κυριαρχία; Αυτό είναι ένα ερωτηματικό. Πρέπει να το δούμε γιατί αλλάζει την τακτική του ο Ερντογάν. Η τακτική του Ερντογάν μέχρι τώρα ήταν, απολογούμαστε για τις καταγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, τώρα ερχόμαστε και εμείς κατηγορούμε την Ελλάδα ότι κάνει υπερπτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, δηλαδή πάνω από τα ελληνικά νησιά. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα το δούμε τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ελληνικής Λύσης.

Περαιτέρω, ο κ. Μυλωνάκης είπε πως ένα θέμα το οποίο στεναχώρησε τον ελληνικό λαό είναι η «αβλεψία», η «παράβλεψη», «εξεπίτηδες έγινε;», γιατί είναι ένα ερωτηματικό αυτό με το γραφείο της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ που ενέκρινε το αίτημα από τον Σεπτέμβριο του ’21 της Τουρκίας για τουριστικούς σκοπούς, αλλά μέσα στους τουριστικούς σκοπούς κρύβονται κι άλλα πράγματα» και προσέθεσε: «Τι έκαναν οι Τούρκοι; Τούρκο-Αιγαίο, τουρκικό Αιγαίο, γεωγραφικός προσδιορισμός του Αιγαίου ότι ανήκει στην Τουρκία. Ο Φιλιππινέζος, ο Καναδός, ο Νορβηγός, ο πολίτης ο οποίος θέλει να έρθει διακοπές και βλέπει ένα πάρα πολύ ωραίο γαλάζιο πέλαγος, με πάρα πολύ ωραίες ακτές, ακτογραμμές μεγάλες, θα πάω λέει στο τούρκικο Αιγαίο. Και για 10 χρόνια κατοχύρωσαν οι Τούρκοι αυτό το πράγμα. Ζήτησε συγγνώμη ο κ. Γεωργιάδης. Ξέρετε κάτι; Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, πέθανε το φιλότιμο. Τελείωσε το παραμύθι. Αυτά είναι πράγματα τα οποία έπρεπε και ο κ. Σχοινάς, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, να τα έχει ελέγξει και όχι κατόπιν εορτής, και αυτό το οποίο λένε τώρα ότι θα προσφύγουμε για να το ακυρώσουμε, δεν γίνεται, διότι η προσφυγή ήταν τρεις μήνες μετά την αίτηση και δύο μήνες μετά την απόφαση. Άρα, μέσα Φεβρουαρίου έχει τελειώσει η προσφυγή. Να μην κάνουμε πράγματα, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ότι δεν γίνεται τίποτα, αφήστε το και είδαμε τώρα πώς φέρνει αποτελέσματα. Παράγει αποτελέσματα καθετί που εμείς αφήνουμε».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Ελληνική Λύση: Προαναγγελία εισβολής οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών

Loading

Play