Ά. Σκέρτσος: Ένας στους πέντε ανηλίκους 12-17 ετών έχει επιλέξει να εμβολιαστεί

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών στην χώρα μας

Συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» τόνισε όσον αφορά τα μέτρα που έχουν παρθεί: «Τα μέτρα, τα οποία λαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα ως προς τον σεβασμό δικαιωμάτων και ελευθεριών, και ταυτόχρονα προστατευτικά για τη δημόσια υγεία, για την υγεία των πολιτών. Να μη γέρνουν ούτε προς τη μία πλευρά ούτε προς την άλλη, να μην είναι ούτε υπέρμετρα αυστηρά αλλά ούτε και πολύ χαλαρά. O στόχος είναι να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών αλλά και την υγεία της οικονομίας»

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών και ειδικότερα των ανηλίκων: «Αυτήν τη στιγμή ένας στους πέντε ανηλίκους ηλικίας 12-17 ετών, 150.000 παιδιά δηλαδή, έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν. Είναι σημαντικό το ποσοστό αυτό. Σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους, η απόφαση προφανώς ανήκει στους γονείς, τους κηδεμόνες που έχουν την ευθύνη των ανηλίκων και προφανώς συμμετέχει στην απόφαση και το παιδί ανάλογα με την ηλικία. Έχουμε γονείς που είναι εμβολιασμένοι αλλά σκέπτονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι σεβαστό, δεν μπορούμε να βάλουμε πολύ αυστηρούς, μονοκόμματους κανόνες σε γονείς, να διχάσουμε οικογένειες ως προς την επιλογή να πάνε σε ένα εστιατόριο και να θεωρούν ότι η πολιτεία τούς επιβάλλει να εμβολιάσουν και τα παιδιά αν αυτοί θεωρούν ότι δεν θέλουν να τα εμβολιάσουν».

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε επίσης πως η χώρα μας όσον αφορά τα μέτρα που έχουν παρθεί ακολουθεί και μελετά τον υπόλοιπο κόσμο: «μελετούμε πολύ καλά τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος, η υπόλοιπη Ευρώπη, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που είναι πολύ καλά σταθμισμένες». Μάλιστα, στην υπόλοιπη Ευρώπη στην εστίαση «ισχύει το ίδιο, και λίγο πιο χαλαρό, πρωτόκολλο», όταν «στην Ελλάδα είμαστε λίγο πιο αυστηροί, διότι ο στόχος μας είναι να εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία».

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στους ανεμβολίαστους και στον στόχο να πειστούν: «το 1/3 της κοινωνίας που το σκέπτεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του ή αρνείται να κάνει το εμβόλιο. Εμείς θέλουμε να πείσουμε αυτούς που το σκέπτονται ακόμη, ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Η πανδημία υπάρχει και αφορά τους ανεμβολίαστους. Η εκστρατεία πειθούς πρέπει να στοχεύει κυρίως στους ενήλικες και κυρίως στους ανθρώπους άνω των 60 ετών. Δεν κινδυνεύει η κοινωνία και η οικονομία από τα παιδιά που είναι ανεμβολίαστα».

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Υπάρχει η πρόβλεψη της εισόδου των εφήβων σε κλειστούς χώρους με rapid test»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ